Actualitate

Ministerul Culturii va înfiinţa un nou institut cultural. Află care este acesta!

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, înfiinţarea unui Institut Naţional al Filmului în urma adoptării unei ordonanţe de urgenţă prin care reorganizează o serie de instituţii din subordinea ministerului, încercând să le dea un profil mai evident, să le facă mai prezente şi mai funcţionale în spaţiul public românesc, conform Agerpres.ro.

Înfiinţarea acestei noi instituţii de cultură poate fi realizată în urma adoptării Ordonanţei de Urgenţă nr. 72/2013. Conform actului normativ, Institutul Naţional al Filmului ar urma să fie creat prin consolidarea şi lărgirea misiunii Arhivei Naţionale de Filme.

"Am vrut să-i dăm o misiune mai complexă, va avea o secţie muzeală, vom construi în acest ansamblu al Institutului Naţional al Filmului un muzeu al filmului românesc. Va fi şi o parte tehnică. (...) Totodată, vor apărea Institutul de Cercetare şi Formare în Cultură dar şi Administraţia Fondului Monumentelor şi Siturilor Istorice - o instituţie cu totul nouă, concepută după modelul National Heritage din Regatul Unit, ce va prelua în administrare monumentele istorice şi siturile arheologice aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Culturii. (...) O componentă importantă este reprezentată de susţinerea turismului cultural", a declarat Daniel Barbu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.

El a enumerat totodată o serie de acte normative pe care Ministerul Culturii le-a aprobat şi care au fost adoptate în ultimele două şedinţe. Unul dintre acestea este un memorandum trimis Ministerului Economiei şi ministrului delegat pentru energie, aprobat în şedinţa de Guvern de joi, cu privire la două muzee - Muzeul Aurului din Brad - proprietate privată a unei companii de stat şi Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Româneşti "Dimitrie Leonida" din Bucureşti - proprietate a Societăţii Electrica S.A.

Ultimele Stiri
abonare newsletter