Actualitate

Femeia din Floreşti care a aruncat în aer un bloc a fost arestată preventiv

Margareta Jula, femeia din Floreşti care şi-a aruncat în aer apartamentul a fost arestată pentru 29 de zile. Femeia a fost audiată de judecătorii de la Judecătoria Cluj-Napoca, fiind acuzată de distrugere. Aceasta nu a făcut niciun comentariu la ieşirea din sala de judecată.

Avocatul femeii a făcut recurs pe loc, acesta urmând să fie judecat de Tribunalul Cluj. Ea a fost reţinută în cursul zilei de astăzi. Potrivit poliţiştilor clujeni, locatara apartamentului unde s-a produs explozia, Margareta J. de 62 ani, a părăsit imobilul în cursul serii de 1 iulie, ora 21.00, lăsând o candelă  aprinsă într-una din încăperile locuinţei. În jurul orei  01.40, când s-a produs  explozia, nicio persoană nu se afla în locuinţă. În urma deflagraţiei au fost avariate 16 apartamente şi 6 autoturisme în diferite grade, stabilirea  prejudiciului creat fiind în curs de stabilire.
 
Conform verificărilor efectuate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj s-a stabilit că sursa probabilă de producere a incendiului a fost o candelă ce a aprins gazul metan acumulat.
 
“Margareta J. este suspectată că a deşurubat racordul flexibil de gaz situat în spatele aragazului lăsând robinetul de la conducta de gaz deschis. Margareta J. este cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Faţă de aceasta a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Anca Sidonia Bolba, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.
 

abonare newsletter