Actualitate

Centrul Clujului capătă culoare în această vară! VEZI ce poţi face la Colours of Cluj

Spectacole de teatru, dans, arte vizuale, proiecţii video pe faţadele clădirilor sunt câteva surprize pregătite pentru clujeni în cadrul primei ediţii a festivalului Colours of Cluj, derulat în perioada 1- 4 august, în aer liber, în spaţiile publice din oraş.

Peste 20 de artiști vor da viață orașului prin 60 de manifestări și activități programate pe parcursul a patru zile, între 1 și 4 august 2013. Colours of Cluj va cuprinde întregul centru al orașului: printre spațiile deja confirmate se numără Piața Unirii, Bulevardul Eroilor, Parcul Central, Piața Muzeului, strada Potaissa și Casa TIFF (str. Universității nr. 6). „Ne-am dorit să organizăm un festival într-o perioadă în care, de obicei, în Cluj nu se întâmplă nimic. Iar dacă alții spun că în august orașul  «este mort», noi vrem să îl aducem la viață printr-o serie de evenimente active, în care spectatorii pot deveni la rândul lor actori. Tot pentru a crește gradul de participare și a avea evenimente cât mai accesibile tuturor, activitățile se desfășoară în aer liber, în spații publice”, a declarat Andreea Iacob, președintele Asociației SHIFT Transilvania Art Grup, unul dintre organizatori.

Festivalul va include spectacole de teatru, dans, arte vizuale și multimedia, precum și concerte. De asemenea, clujenii vor avea parte de o surpriză: o clădire din centrul istoric va fi pusă în valoare într-un mod inedit, prin proiecții video realizate pe fațada acesteia și controlate prin gesturi chiar de spectatori.


Ateliere de activități creative îi vor invita pe spectatori să urce pe scenă pentru a deprinde abilități practice, iar dansatorii amatori vor avea o scenă dedicată pe care vor putea deveni o parte a spectacolului, pentru a se putea exprima prin dans și muzică. Spații speciale vor fi destinate, de asemenea, creatorilor de obiecte artizanale, hand-made.

Ultimele Stiri
abonare newsletter