Actualitate

Sistemul de operare Android domină segmentul smartphone din Europa

Sistemul de operare ANDROID, dezvoltat de GOOGLE, şi-a consolidat poziţia de lider pe segmentul smartphone din Europa, cu o cotă de piaţă de 70,4% în intervalul martie-mai, faţă de 61,3% în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu publicat de firma de cercetare Kantar Worldpanel.

Android Android

În mare parte, succesul ANDROIDeste datorat grupului sud-coreean Samsung, care a ajuns în Europa la vânzări reprezentând aproape jumătate din piaţa de smartphone-uri, potrivit portalului TechCrunch.

Deşi expansiunea vânzărilor de smartphone-uri încetineşte pe pieţele dezvoltate, precum cea europeană, sistemul de operare al Google câştigă cotă de piaţă.


Apple controlează 17,8% din piaţa europeană cu sistemul de operare iOS, iar Windows Phone doar 6,8%.

O situaţie similară este înregistrată în China, cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume. În China, la fel ca în Europa, platforma GOOGLE este instalată pe mai mult de 70% din smartphone-urile vândute.


"În Europa, creşterea Android rămâne puternică. Totuşi, în Statele Unite, parteneriatul Apple cu operatorul T-Mobile ajută iPhone să menţină o distanţă mai redusă faţă de Android", a declarat directorul Kantar, Paul Moore.

Android conduce şi în Statele Unite, cu o cotă de piaţă de 52%, avansul fiind mai mic faţă de Apple, care are 42% din piaţă. Dacă în alte ţări Android creşte puternic, în SUA aproape a stagnat pe parcursul anului trecut, în timp ce Apple a urcat de la 38,4% la 41,9%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter