Actualitate

Locuri de joacă prea puţine în Mărăşti! Copiii se joacă pe asfaltul încins

Câţiva clujeni din cartierul Mărăşti au solicitat Primăriei Cluj-Napoca, de mai multe ori, amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe un spaţiu verde neamenajat din zona străzii Ciocârliei, însă fără rezultat. Reprezentanţii Primăriei spun că este nevoie de acordul tuturor vecinilor şi protejarea vegetaţiei.

O parte din copiii din cartierul Mărăşit se joacă pe asfaltul încins din cauză că nu sunt locuri suficiente joacă.

“Acum vreo patru luni am trimis Primăriei o sugestie pentru amenajarea unui parc din cartierul Mărăşti situat între străzile Aleea Bârsei nr.1 Bl. K şi Ciocârliei nr.40 Bl. K2, în zona sensului giratoriu care stă de zeci de ani neamenajat. Ar putea fi un loc extraordinar de joacă pentru copiii din zonă, copii care în lipsa unui parc se joacă pe asfaltul încins, în stradă, printre oameni şi magazine”, spune un clujean, într-un e-mail trimis pe adresa redacţiei. El se întreabă de ce în atâţia ani, nimeni nu a încercat să amenajeze acea zonă verde. “Vara e aici şi copiii noştri se topesc de căldură pe asfaltul încins, cu toate că acum vreo 20 de ani a fost un parc amenajat pentru copii cu tobogane, hinte, etc”, adaugă clujeanul.


E nevoie de acordul locatarilor pentru un loc de joacă

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că pentru realizarea unui loc de joacă în zona respectivă este nevoie de protejarea zonei verzi şi a vegetaţiei existente, conform legii şi obţinerea acordului scris al tuturor locatarilor celor două imobile sub formă de tabel cu semnături deoarece amenajarea unui loc de joacă implică un anumit grad de zgomot care nu este agreat de majoritatea locatarilor.    


 

abonare newsletter