Actualitate

O biblie cu o dedicaţie semnată de Einstein, vândută cu 68.500 de dolari la New York

Pe pagina web a casei de licitaţii Bonhams, exemplarul era estimat la între 1.500 şi 2.500 de dolari, dar uriaşul interes internaţional suscitat a făcut ca preţul să ajungă la peste 68.000 de dolari, relatează Agerpres.ro.

O biblie în care fizicianul german Albert Einstein a scris o dedicaţie în care se referă la cartea sfântă ca la "o inepuizabilă sursă de înţelepciune şi consolare" a fost vândută la licitaţie la New York pentru suma de 68.500 de dolari, informează agenţia EFE.

Biblia, un cadou pentru prietena sa americană Harriett Hamilton, conţine această dedicaţie în limba germană făcută de laureatul Premiului Nobel pentru Fizică soţiei sale, Elsa, şi datează din 1932. El face referire la cartea sfântă ca la "o inepuizabilă sursă de înţelepciune şi consolare care ar trebui citită mai des".

"Einstein, ca adult, nu se identifica cu religia sub forma sa instituţională, prin urmare dedicaţia este un exemplu extraordinar a ceea ce simţea el la începutul anilor 30", notează într-un comunicat Christina Geiger, directoarea secţiei de cărţi şi manuscrise a casei de licitaţii Bonhams.

Etichete: licitatie
Ultimele Stiri
abonare newsletter