Actualitate

Judecătorul Gabriel Adrian Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, exclus din magistratură

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/19/curtea de apel judecatorie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, excluderea din magistratură a judecătorului Gabriel Adrian Năsui, de la Curtea de Apel Cluj. </strong></p>

 


Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"În şedinţa de miercuri, Secţia pentru judecători a CSM a admis, în parte, cu majoritate de voturi, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Gabriel Adrian Năsui, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj şi a aplicat sancţiunea disciplinară prevăzută de dispoziţiile art. 100 lit. (e) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, constând în excluderea din magistratură, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. (a) şi (m) din Legea 303/2004 (aflată în vigoare anterior modificării prevederilor menţionate prin Legea nr.24/2012) şi respectiv art. 99 lit (i) teza I din aceeaşi lege (în forma ulterioară intrării în vigoare a Legii nr. 24/2012)", se arată într-un comunicat al CSM.

Abaterile disciplinare reţinute de Secţia pentru judecători în sarcina lui Gabriel Adrian Năsui sunt: încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa.

abonare newsletter