Actualitate

Clujul va avea PRIMUL pol de cercetare feroviară din România

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/13/ubb si siemens .jpg" border="0" alt="Semnarea contractului de colaborare între UBB Cluj şi Siemens" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Universitatea Babeş-Bolyai va înfiinţa un pol de cercetare în domeniul feroviar, împreună cu compania germană Siemens. Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat, miercuri, că respectivul pol va fi primul din România. </strong></p>

“Firma Siemens este un portdrapel al ştiinţei şi tehnologiei europene. Colaborarea cu mediul de afaceri care este interesat şi de cercetare reprezintă pentru noi, ca universitate, o mare oportunitate. Vom face la Cluj, la UBB, un pol de cercetare în domeniul feroviar, primul de acest fel şi cel mai modern din România, ca să ajutăm şi infrastructura feroviară, care ştim la ce nivel se află. Pentru viitor, va reprezenta o mare importanţă ţinând cont de faptul că transportul pe calea ferată este mai puţin poluant şi trebuie să menţinem această infrastructură. Facem acest pol cu ajutorul Siemens, vom face proiecte pentru a ajuta la menţinerea transportului pe calea ferată la nivel naţional şi a legăturilor prin Ungaria cu Vestul Europei la cele mai bune niveluri”, a menţionat Ioan Aurel Pop, citat de Agerpres.


El a mai spus că cei de la Siemens au încredere în capacităţile şi programele UBB şi că respectivul pol ar putea să atragă milioane de euro.

UBB, prin rectorul Ioan Aurel Pop, şi reprezentanţi ai Organizaţiei Automatizări Feroviare a Siemens au semnat, miercuri, un contract de acordare, pe o perioadă de trei ani, a patru burse doctorale din partea companiei germane.



Ultimele Stiri
abonare newsletter