Actualitate

Managerul revistei Tribuna, Mircea Arman, ar putea fi DEMIS. Vezi decizia Comisiei de Învăţământ

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/12/mircea arman.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Membrii Comisiei de Învăţământ şi Cultură din cadrul Consiliului Judeţean Cluj vor propune demiterea managerului revistei Tribuna, Mircea Arman. <br /></strong></p>

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a anunţat zilele trecute că a trimis Corpul de Control să verifice toate aspectele relatate în pres locală şi naţională despre scandalurile şi neregulile de la revista Tribuna.


Comisia înfiinţată prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi formată din funcţionari ai aparatului propriu, şi-a încheiat analiza şi a redactat raportul. Acesta a fost deja trimis membrilor Comisiei de învăţământ, cultură, artă şi religie a deliberativului judeţean, comisie care va analiza raportul şi va propune măsurile de rigoare.

“Am chemat membrii Comisiei de Învăţământ, cei care au redactat raportul, inclusiv pe managerul Mircea Arman, care mi-a răspuns că nu va veni deoarece se află în concediu, şi pe juristul CJ în şedinţă, luni, 17 iunie, de la ora 13.00 pentru a decide conform legii. Comisia poate decide demiterea lui Arman dar nu ştiu dacă este legal pentru că dânsul a obţinut postul prin concurs. Ar fi bine ca luni să tranşăm problema, i-am rugat pe toţi să fie prezenţi la şedinţă să fie cvorum. Noi suntem patru membri în Comisie dacă numai doi ne prezentăm nu avem cvorum. Sau dacă se va ajunge la vot paritar vom trimite în plen”, a explicat pentru Monitorul de Cluj, Okos Rigo Denes, preşedintele Comisiei de Învăţământ şi Cultură.


Acesta recunoaşte că în raportul primit au fost găsite mai multe nereguli. "L-am citit, am găsit mai multe nereguli în raport, să vedem ce vom decide, dacă luăm o decizie  de demitere, sau îl sancţionăm cu reducerea salariului sau să dea înapoi ce a greşit”, a mai precizat Okos Rigo Denes.

Secretarul Comisiei, Valentin Cuibus, a declarat pentru Monitorul de Cluj că se va lua decizia corectă pentru buna funcţionare a revistei. „O să analizăm în Comisie şi vom merge cu cea mai bună soluţie în plen pentru funcţionarea revistei. Acolo trebuie făcute schimbări, Mircea Arman a avut o şansă, a luat concursul pe bune, se pare că nu a făcut faţă, nu a ştiut să comunice”, a precizat Cuibus.


Potrivit surselor Monitorul de Cluj Mircea Arman urmează să fie demis având în vedere că însuşi preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, le-a transmis membrilor Comisiei că presiunile din partea media şi opiniei locale sunt foarte mari.

Din Comisia de învăţământ, cultură, artă, religie din cadrul Consiliului Judeţean Cluj fac parte Okos Rigo Denes (UDMR) – preşedinte, Cuibus Valentin (USL) – secretar, Cecan Eugen (USL)- membru, Bota Ioan (USL) – membru şi un membru PD-L, nenominalizat încă de partid, după demisia consilierului judeţean Marinela Marc.


Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR), reunit luni seară, a decis, cu 46 de voturi şi o abţinere, excluderea din USR a lui Mircea Arman, considerând că acesta se face vinovat de „fapte care aduc USR prejudicii materiale şi morale grave”, încălcând principiile şi normele deontologice.

 



 

Citeşte si:

Comisia de analiză a situaţiei de la Tribuna şi-a redactat raportul

Omul PSD bagă zâzanie în USL Cluj

Ştefan Manasia, convocat pentru a doua oară la Tribuna. Scriitorii clujeni cred că este vina lui Horea Uioreanu

Redactorul şef al revistei Tribuna a avut dosar penal. A fost judecat după ce a condus băut

Mircea Arman, managerul revistei Tribuna, a fost EXCLUS din Uniunea Scriitorilor din România

Ultimele Stiri
abonare newsletter