Actualitate

ALERTĂ PORTOCALIE după erupţia unui VULCAN

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/31/pacaya.jpg" border="0" alt="www.photovolcanica.com " title="www.photovolcanica.com " style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vulcanul Pacaya, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de capital Guatelamei a erupt astfel că organismul care se ocupă de gestionarea catastrofelor, Conred, a decretat alertă portocalie, neînsoţită de evacuări. </strong></p>

 


Conred „a decretat alertă portocalie din cauza erupţiei de joi dimineaţa şi pentru că activitatea (seismică) ar putea să se intensifice în orele următoare, potrivit indiciilor Institului de vulcanologie”, a declarat organismul într-un comunicat, citat de Mediafax.

La ora 06.15 (15.15 ora României), vulcanul cu altitudinea de 2.552 de metri a înregistrat „o erupţie efuzivă” (cu proiecţie de lavă), a anunţat Conred, evocând riscul unei emisii abundente de cenuşă care ar putea, în cazul în care vântul suflă către nord, să ajungă deasupra oraşului Guatemala.


O erupţie violentă a acestui vulcan a avut loc în 2010 şi a provocat moartea a două persoane, între care un jurnalist, şi dispariţia altor trei, în trei departamente.

abonare newsletter