Actualitate

Mătuşa bolnavă de cancer a Angelinei Jolie, cea care a determinat decizia actriţei de a face mastectomia, a decedat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/27/angelina-jolie.jpg" border="0" width="350" height="263" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Debbie Martin, mătuşa Angelinei Jolie a încetat din viaţă duminică din cauza unui cancer mamar, la două săptămâni după ce Jolie a suferit o dublă mastectomie pentru a evita această boală, conform Associated Press.</strong>

Debbie Martin, în vârstă de 61 de ani, este "persoana din umbră" din cauza căreia Angelina Jolie a decis să se supună unei duble mastectomii, pentru că, din punct de vedere genetic, actriţa prezenta un risc de 87 la sută de a face cancer la sân în timpul vieţii, scrie Daily Mirror.

Angelina Jolie şi-a petrecut sfârşitul de săptămână aşteptând veşti despre mătuşa ei, care a fost deconectată de la aparatele care o ţineau în viaţă, după ce a intrat în comă miercuri, scrie publicaţia britanică.

"Angelina era foarte apropiată de Deb şi a făcut tot posibilul pentru a o ajuta. Deb a susţinut-o pe Angelina în decizia ei de a se opera preventiv", a spus o sursă apropiată familiei.

Debbie Martin a încetat din viaţă la vârsta de 61 de ani la un spital din Escondido, California, în apropiere de San Diego, conform anunţului făcut de soţul său, Ron Martin.

Debbie Martin era sora mai mică a mamei lui Jolie, Marcheline Bertrand, care a murit de cancer ovarian în 2007.

Conform soţului ei, Debbie Martin avea aceeaşi genă BRCA1 pe care o are şi Angelina Jolie, dar nu a fost conştientă de acest lucru până când a primit primul diagnostic de cancer mamar în 2004.

"Dacă am fi ştiut dinainte, am fi făcut cu exactitate ce a făcut şi Angelina", a precizat Ron Martin într-un interviu telefonic acordat agenţiei americane de presă.

abonare newsletter