Actualitate

IJP Cluj investighează împrejurările în care decanul FSEGA a căzut de la etaj

<p><strong>Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Cluj a început o anchetă care va elucida circumstanţele în care decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Dumitru Matiş, a căzut, sâmbătă, de pe clădirea în care locuieşte, sau dacă a fost vorba despre o tentativă de sinucidere. </strong></p>

"Poliţiştii au început o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul în cazul lui Dumitru Matiş, în vârsta de 61 de ani, care s-ar fi aruncat, sâmbătă, de la etajul imobilului în care locuia", a anunţat purtătorul de cuvânt al IJP Cluj, Anca Bolba.

 


Universitarul clujean a fost găsit căzut în faţa unui imobil de birouri de pe strada Săpătorilor, de către soţia sa, care a apelat imediat serviciul 112. Profesorul căzuse de la o înălţime de 7 metri. Pompierii şi echipajul SMURD care au fost chemaţi la faţa locului l-au resuscitat şi l-au transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cu traumatisme cerebral, de bazin şi de coaste, iar într-o primă intervenţie au fost evitate complicaţiile hemoragice. Profesorul aflat în stare gravă va rămâne la terapie intensivă.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat jurnaliştilor că situaţia cu care s-au confruntat pompierii şi echipajul SMURD a avut aparenţa unei tentative suicidare.


Surse din anturajul profesorului universitar spun că Dumitru Matiş a creat emoţii familiei şi în urma cu doi ani, când a plecat de acasă lăsând un bilet de adio. El a fost găsit, în cele din urmă, în pădurea Făget, în stare de inconştienţă, după ce încercase să îşi pună capăt zilelor. Aceleaşi surse relatează că profesorul Matiş ar fi putut fi marcat de concluziile unui amplu control efectuat recent de echipe de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii în privinţa proiectelor derulate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Profesorul Dumitru Matiş este decan al FSEGA din 2003.



Citește și:



UPDATE: TENTATIVĂ de SUICID la Cluj-Napoca

Dumitru Matiş, decanul FSEGA Cluj, la a doua tentativă de sinucidere


Fiica „profului de sex”, în control la UBB


Etichete: dumitru matis
Ultimele Stiri
abonare newsletter