Actualitate

82.000 de moscoviţi au făcut baie la copcă, de Bobotează

<p><strong>Boboteaza pe stil vechi a fost sărbătorită de moscoviţi prin îmbăiere în apa îngheţată a râurilor din capitala Rusiei.

Peste 82.000 de moscoviţi au făcut baie în apa îngheţată a râurilor din capitala Rusiei, pe o temperatură exterioară de minus 13 grade, informează agenţia de presă Interfax, citată de Agerpres. „Baie la copcă pe teritoriul Moscovei au făcut de Bobotează 82.167 de persoane, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie”, a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse. Potrivit comunicatului emis, nu s-au înregistrat incidente la locurile de îmbăiere, paza fiind asigurată de 3.500 de poliţişti şi membri ai drujinelor/ gărzi populare.


În total, potrivit RIA Novosti, circa 2,2 milioane de ruşi au participat la slujbele şi îmbăierile tradiţionale prilejuite de sărbătoarea creştinească a Sfântului Ioan Botezătorul, marcată în Rusia pe stil vechi.

În Rusia, Boboteaza se sărbătoreşte în noaptea de 18 spre 19 ianuarie, slujbele din biserici fiind urmate de îmbăieri în masă în apele îngheţate ale râurilor, în copci special amenajate şi iluminate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter