Actualitate

Bicicliștii mai lipseau!

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/25/02-marsul biciclistilor biciclete rp 12.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Marşul Bicicliştilor din această lună ar putea îngreuna şi mai mult traficul în centrul orașului.</p>

Ediţia de luna aceasta a Marşului Bicicliştilor clujeni, o iniţiativă care promovează utilizarea bicicletei ca mijloc de transport în oraş, ar putea da peste cap şi mai mult circulaţia din oraş, îngreunată oricum foarte mult din cauza lucrărilor la linia de tramvai.

A 55-a ediţie a Marşului Bicicliştilor Clujeni a fost programată luna aceasta pentru 26 aprilie şi se va desfăşura începând cu ora 17.45 şi până în jurul orei 19.00. Traseul marşului este programat prin centrul oraşului, dar şi pe Calea Dorobanţilor, strada Unirii, Bulevardul Nicolae Titulescu şi străzile George Coşbuc şi George Bariţiu. Organizatorii spun că acest marş ar fi trebuit să aibă loc duminică, 22 aprilie, de Ziua Pământului, dar autorităţile locale au refuzat avizarea lui pe motiv că au aprobat Maratonul Clujului pe străzi din zona centrală.

 


Şoferii, nemulţumiţi de circulaţia din oraş

Ţinând cont însă de traficul dificil din ultima perioadă cauzat de lucrările de modernizare la linia de tramvai, iniţiativa bicicliştilor prin care promovează utilizarea bicicletei ca mijloc de transport în oraş, ar putea încurca şi mai mult traficul foarte dificil din ultima perioadă din oraş cauzat de lucrările de modernizare la linia de tramvai. Şoferii clujeni nemulţumiţi de modul în care se circulă au sesizat această problemă şi pe portalul domnuleprimar.ro şi solicită poliţişti care să dirijeze circulaţia în zonele afectate.

„Menţionez că circulaţia este grav perturbată, iar lipsa unor poliţişti care să dirijeze o face imposibilă. Prin prezenta sesizare, vă rog să delegaţi în intersecţiile afectate poliţişti care să dirijeze traficul rutier. Sunt afectate intersecţia din Mihai Viteazu cu Ferdinand, Bariţiu, Horea, Dragalina, Podul Garibaldi, zona Napoca. De asemenea, vă rog să revizuiţi intersecţia strada Paris cu 21 Decembrie”, spune un clujean pe domnuleprimar.ro.

Piaţa Gării, închisă până în 20 mai

Din cauza lucrărilor la linia de tramvai, Primăria Cluj-Napoca a închis circulaţia auto, până în 20 mai, în Piaţa Gării, între strada I.L.Caragiale şi strada Horea, pentru sensul de mers dinspre Pod Locomotivei spre strada Căii Ferate, în vederea efectuării lucrărilor la linia de tramvai din curbele: Piaţa Gării – strada I.L.Caragiale, respectiv Piaţa Gării -  strada Horea. Pe parcursul lucrărilor, traficul auto în Piaţa Gării se va desfăşura pe zona din faţa gării mari, fiind asigurată câte o bandă pe sens.

abonare newsletter