Actualitate

Percheziții la persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri. Prejudiciu de aproape 200.000 lei.

Polițiștii continuă operațiunile pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară. Au fost puse în aplicare percheziții la persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri.

Percheziții la persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri/Foto: Inspectoratul de Poliție Județean Cluj Percheziții la persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri/Foto: Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

 

 


În cursul dimineții de azi, 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, alături de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în județele Cluj și Sălaj, într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri. 

Percheziții la persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri/Foto: Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2019 – 2020, mai multe persoane ar fi întocmit, semnat și avizat înscrisuri falsificate, cu scopul accesării în mod ilegal a unor finanțări din fonduri publice. Prin aceste acțiuni, persoanele în cauză ar fi încasat sume pe nedrept, cauzând astfel un prejudiciu de 198.766,18 de lei. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ Cluj. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții la persoane acuzate de spălare de bani, în Cluj. Suma totală este de 800.000 lei.

Percheziţii la traficanţii de droguri din Cluj. Ce a descoperit DIICOT? VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter