Actualitate

Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade şi fenomene meteo extreme. Prognoza meteo pentru luna iunie.

Temperaturi ridicate pentru prima lună de vară, cu deficit de precipitații, dar și cu fenomene meteo extreme. Prognoza meteo actualizată pentru următoarea perioadă.

Vreme bună și temperaturi ridicate în prima lună de vară. Prognoza meteo actualizată/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Vreme bună și temperaturi ridicate în prima lună de vară. Prognoza meteo actualizată/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Potrivit ultimelor estimări meteo publicate de Administrația Națională de Meteorologie, vremea va fi caracterizată de o ușoară instabilitate atmosferică săptămâna viitoare, fiind posibile ploi cu caracter teorențial și se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate, cu intesificări ale vântului specifice zonelor montane.

Valorile termice maxime se vor situa între 18 - 28 de grade, cu o creștere a temperaturilor în ultimele zile ale lunii mai, dar și la începutul lunii iunie. 


Prima lună de vară aduce temperaturi în creștere, mai puține ploi, însă vremea bună va fi marcată temporar și de fenomene meteo extreme. 

Săptămâna 27 mai – 3 iunie
Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în vestul, nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice unde se vor situa ușor peste normele perioadei.


Săptămâna 3 – 10 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 10 – 17 iunie
Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.


Săptămâna 17 – 24 iunie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în estul, sud-estul și centrul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această săptămână în rest.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme caldă, cu maxime de 26 de grade, în următoarele două săptămâni. Nu scăpăm de ploi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter