Actualitate

O turistă a căzut în gol zeci de metri în munții Retezat, în urma prăbușirii pe un versant abrupt

O femeie a fost accidentată grav în munții Retezat, în urma prăbușirii pe un versant abrupt. A căzut în gol zeci de metri.

Turistă accidentată grav în Masivul Retezat. S-a prăbuşit zeci de metri pe un versant abrupt/Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont Facebook.com Turistă accidentată grav în Masivul Retezat. S-a prăbuşit zeci de metri pe un versant abrupt/Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont Facebook.com

 

 


O femeie care se afla, sâmbătă, cu un grup de turişti în partea de nord a Masivului Retezat a suferit mai multe traumatisme după ce a alunecat şi s-a prăbuşit câteva zeci de metri pe un versant abrupt, în ajutorul victimelor deplasându-se o echipă de salvatori din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont (SPJS) Hunedoara.

Din primele informaţii, grupul de turişti s-a rătăcit din cauza vremii neprielnice într-o zonă sălbatică a Retezatului şi a ajuns în afara traseului marcat, într-un loc foarte abrupt şi stâncos.


CITEȘTE ȘI: 
Un turist american a murit în Piatra Craiului, după ce a căzut de la o înălțime de 400 de metri

„Victima a suferit o lovitură severă la cap şi are fractură la o mână. Grupul s-a rătăcit şi a ieşit de pe traseu. Au ajuns spre Valea Râului Mare, într-o zonă foarte abruptă, stâncoasă”, arată sursa citată. 

O echipă de salvamontişti a plecat în ajutorul grupului de turişti


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O persoană a murit pe munte, iar alte cinci au fost rănite în ultimele 24 de ore. Două cazuri de urgență înregistrate în Cluj.

Accidente pe traseul care duce în poiana cu narcise din Munții Rodnei. Unui bărbat i-a căzut o piatră în cap, iar o femeie a căzut în gol.

abonare newsletter