Actualitate

Cel mai ieftin oraș din Europa! Te poți bucura de mâncare delicioasă cu doar 3 dolari

Ai visat la o escapadă relaxantă în Europa, dar bugetul te ține pe loc? Nu te descuraja! Există o destinație minunată unde te poți bucura de o vacanță la prețuri incredibil de mici.

Cel mai ieftin oraș din Europa a fost desemnat Vilnius. Foto: pexels.com Cel mai ieftin oraș din Europa a fost desemnat Vilnius. Foto: pexels.com

 

 


Raportul anual al Oficiului Poștal britanic privind banii pentru călătorii compară prețurile pentru vacanțe scurte în 37 de orașe din Europa.

 


Top 10 este dominat de destinații din Europa de Est. Iată ce oraș a ieșit pe primul loc ca fiind cel mai ieftin de pe continent.

Care este cel mai ieftin oraș din Europa pentru o vacanță?

Vilnius, capitala Lituaniei, și-a recâștigat titlul de oraș cu cel mai bun raport calitate-preț. 


Costurile aici sunt cu peste 10% mai mici decât cele ale Lisabonei, ocupanta locului al doilea, și mai puțin de jumătate din cele ale altor 18 orașe.

Lisabona, de pe locul al doilea, din Portugalia, este în continuare orașul din Europa de Vest cu cel mai bun raport calitate-preț. În ciuda unei creșteri de 26% a costului mediu al cazării, prețurile rămân bune.


CITEȘTE ȘI:
Numărul turiștilor care vizitează județul Cluj este în scădere

Lille, în Franța, a urcat șapte poziții, ajungând pe locul al treilea, ajutat de o scădere de 30% a costurilor de cazare.

Care este cel mai scump oraș din Europa pentru o vacanță?

Amsterdam este cea mai scumpă destinație din sondaj. Asta în ciuda faptului că orașul olandez a înregistrat o scădere de 8,3% a prețurilor, a noua cea mai mare scădere dintre toate cele intervievate. 


Belfast este cea mai scumpă dintre capitalele britanice, urmată îndeaproape de Edinburgh, conform forbes.com.

Călătorii cu buget redus care caută mâncăruri ieftine au de unde alege în Vilnius. Orașul este cunoscut pentru cantinele sale - restaurante ieftine și vesele care servesc mâncăruri din epoca sovietică. 

Într-un restaurant renumit, de exemplu, vă puteți bucura de un bol cu borș de sfeclă borscht sau šiupininė sriuba (supranumită supa mahmurelii)  pentru aproximativ 3 dolari. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Turismul, peste nivelul dinainte de pandemie, în 2023. Românii și-au programat încă din ianuarie concediile pe 2024.

Ultimele Stiri
abonare newsletter