Actualitate

Scene apocaliptice. 14 morți, sute de case distruse! - VIDEO

O inundație violentă și o alunecare de teren au devastat o insulă îndepărtată, lăsând în urmă 14 morți. Ploaia torențială a declanșat o serie de evenimente tragice, inundând case și măturând totul în calea sa.

Inundații devastatoare în insula Sulawesi din Indonezia. Foto: Badan Nasional Penanggulangan Bencana Inundații devastatoare în insula Sulawesi din Indonezia. Foto: Badan Nasional Penanggulangan Bencana

 

 


Ploile torențiale care au lovit insula Sulawesi din Indonezia au declanșat o alunecare de teren mortal, transformând zonele din jur în scene apocaliptice. Inundații de până la 3 metri au acoperit totul cu apă și noroi în 13 zone.

 


Peste 1.000 de case au fost afectate, dintre care 42 au fost complet distruse, conform Yahoo News.

Echipele de salvare au lucrat non-stop pentru a evacua localnicii prinși în calea inundațiilor, folosind bărci de cauciuc.


Catastrofă naturală în Indonezia: Ploaia torențială transformă insula Sulawesi în scenă apocaliptică

Peste 100 de persoane au fost mutate la moschei sau în casele rudelor din afara zonei afectate, în timp ce operațiunile de căutare și salvare continuă.

CITEȘTE ȘI:
Emil Boc, despre alunecarea de teren de pe strada Uliului: „Aştept expertiza finală. Am luat primele soluţii pentru a proteja oamenii”

Indonezia, un arhipelag vast format din 17.000 de insule, este predispusă la alunecări de teren și inundații frecvente, în special în sezonul ploios. Milioane de oameni trăiesc în zone muntoase sau pe câmpii inundabile fertile, făcându-i vulnerabili la furia naturii.


Inundații și alunecări de teren fac ravagii în Indonezia: 14 morți, mii de oameni afectați

Ploile torențiale din aprilie au declanșat alunecări de teren și au ucis 20 de persoane în districtul Tana Toraja din provincia Sulawesi de Sud.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Autostrada A10 Sebeș-Turda o ia la vale. Cum arată lucrările la alunecarea de teren pentru care s-a închis traficul

abonare newsletter