Actualitate

Poluare cu petrol pe râul Someș în zona Podului Garibaldi: „Analizele sunt în curs de determinare”

Reprezentanții Apelor Române Someș-Tisa au verificat, marți, albia râului Someșul Mic, care au fost găsite scurgeri de hidrocarburi petroliere.

Râul Someșul Mic din Cluj-Napoca a fost poluat/ Foto: Apele Române Someș-Tisa - Facebook Râul Someșul Mic din Cluj-Napoca a fost poluat/ Foto: Apele Române Someș-Tisa - Facebook

 

 


Râul Someșul Mic din Cluj-Napoca a fost poluat, semnalează reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

 


Evenimentul a fost sesizat, marți, 23 aprilie.

„Astăzi, 23 aprilie 2024, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au fost sesizați de către comisari ai Gărzii de Mediu privind scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someșul Mic. Aceștia s-au deplasat imediat la fața locului pentru verificarea cursului de apă în zona semnalată (în aval de Podul Garibaldi). La suprafața apei sunt irizații, pe o distanță de aproximativ 500 de metri.
La această oră, personalul SGA Cluj intervine cu baraje absorbante pentru limitarea efectelor poluării. De asemenea, continuă investigațiile în teren pentru identificarea sursei poluării.
Efectul scurgerilor accidentale este local și nu a fost observată mortalitate piscicolă. Totodată, specialiștii Laboratorului Regional de Calitatea Apelor din cadrul instituției noastre au prelevat probe de apă. În momentul actual, analizele sunt în curs de determinare”, au transmis reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

S-a deschis parcul fotovoltaic și eolian de la Cluj Innovation Park. Emil Boc: „Mai puțină poluare și mai multe energie verde care nu ne duce în spital”

Europenii ar putea cere despăgubiri dacă limitele de poluare sunt depășite în zonele în care trăiesc

Ultimele Stiri
abonare newsletter