Actualitate

Turiști, adio! Trucul genial al unui cartier pentru a-și recâștiga liniștea

Sătui de turiști, locuitorii unui cartier au găsit o soluție ingenioasă pentru a-și recâștiga liniștea. Nu e vorba de proteste sau amenzi. Localnicii au apelat la o metodă revoluționară pentru a-și recupera străile.

Traseul spre parc a fost eliminat din Google Maps pentru a scăpa de turiști. FOTO: pexels.com Traseul spre parc a fost eliminat din Google Maps pentru a scăpa de turiști. FOTO: pexels.com

 

 


Turiștii din toată lumea merg la Barcelona pentru a admira frumusețea arhitecturii lui Gaudí, a se plimba pe plajele însorite și a savura cultura vibrantă a orașului. Dar pentru localnici, popularitatea costă. 

 


Cartierul La Salut, situat în apropierea faimosului Park Güell, a suferit de ani de zile de pe urma aglomerației turiștilor, care umpleau străzile și făceau viața de zi cu zi grea.

Autobuzul 116, linia de transport public care deservește cartierul, era adesea supraaglomerat, cu turiști care se înghesuiau pentru a ajunge la Park Güell, relatează The Guardian.


Oamenii locului se plângeau de autobuzele pline, de imposibilitatea de a ajunge acasă.

Soluție „anti-turiști”. Cum a scăpat de aglomerație un cartier

După ani de zile, Primăria Barcelonei a luat o măsură drastică: eliminarea traseului autobuzului 116 de pe hărțile online. 


Traseul a fost complet ascuns de pe Google Maps și Apple Maps.

Acum, turiștii care doresc să viziteze Park Güell cu mijloacele de transport în comun trebuie să exploreze alternative.


Efectul a fost imediat: aglomerația din autobuzul 116 a scăzut semnificativ, oferind locuitorilor din La Salut o oază de liniște. S-au putut bucura din nou de străzile lor, de parcuri și de magazine fără turiști.

CITEȘTE ȘI:

Traseul Via Transilvanica poate fi explorat virtual pe Google Street View. Este traseul de 1.400 de km care unește România

abonare newsletter