Actualitate

Păcănelele, interzise în localitățile care au sub 15.000 de locuitori. În județul Cluj, cele mai multe localități nu vor mai avea săli de jocuri de noroc.

Sălile de jocuri de noroc sunt interzie în localitățile mai mici de 15.000 de locuitori, în urma adoptării legii în Parlament. În județul Cluj, cele mai multe localități vor rămâne fără păcănele.

Păcănelele, interzise în localitățile mici/Foto: pixabay.com Păcănelele, interzise în localitățile mici/Foto: pixabay.com

 

 


Parlamentul a adoptat, marți, un proiect de lege care interzice jocurile de noroc în anumite localități. Potrivit actului normativ, operatorii nu vor mai putea deschide săli în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

În județul Cluj, doar cele cinci municipii – Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Dej, precum și comunele Florești și Apahida, au peste 15.000 de locuitori. 


CITEȘTE ȘI: 
Psiholog clujean: „Dependența de jocuri de noroc a copiilor are consecințe negative pe termen lung”

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat. Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori.

Operatorii care nu vor respecta noile reguli vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 10.000 lei și 200.000 lei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bulevardul Nicolae Titulescu din Cluj, paradisul păcănelelor: „Trei săli de jocuri, una lângă alta”

Noi reguli pentru jocurile de noroc: taxe mai mari, bază de date cu jucătorii și fără alcool în săli

Ultimele Stiri
abonare newsletter