Actualitate

A murit cantautorul George Nicolescu, cunoscut pentru melodia „Eternitate”. Acesta a studiat în Cluj.

Cantautorul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani.

Cantautorul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani/ Foto: Andrei Paunescu - Facebook Cantautorul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani/ Foto: Andrei Paunescu - Facebook

 

 


Cantautorul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani.

 


Anunţul a fost făcut marţi de artistul Andrei Păunescu.

„S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. «Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?»”, a scris pe Facebook Andrei Păunescu.

Şi compozitorul Ionel Tudor a transmis un mesaj la moartea artistului. „S-a stins din viaţă George Nicolescu... «Vocea de aur care a lansat celebrul cântec Eternitate», de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!”, a afirmat Ionel Tudor.


Solistul de muzică uşoară George Nicolescu s-a născut, la 12 martie 1950, la Ploieşti, judeţul Prahova.

George Nicolescu a făcut studii la Cluj

Defectul său de vedere nu l-a împiedicat să meargă la şcoală. Astfel, el a făcut Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj (1968-1972).


În 1970 câştigă premiul I la Festivalul „Tinereţe pe portativ”, la Cluj. Începe colaborarea cu compozitorul George Grigoriu. În 1973 îi apare primul şlagăr, „Eternitate”, iar în 1974 pe un disc mic, intitulat „Şi cântau mandolinele”, patru şlagăre de George Grigoriu

A urmat Facultatea de Limbi Romanice, secţia Franceză-Română, iar în 1977 a început să predea franceza la o şcoală de nevăzători din Buzău, unde a rămas până în 1985. A cântat între timp la Cenaclul „Flacăra”, apoi, din 1985, a fost solist vocal al Casei Tineretului din Buzău. După 1989, a făcut parte, pentru o scurtă perioadă (martie-noiembrie 1990), din trupa de cântăreţi nevăzători „Optimiştii”.


Din discografia sa mai menţionăm: „Ordinea de zi” (1984) şi „Prefă-te inimă în stea” (1989). S-a pensionat în 1992, de atunci participând ocazional la unele spectacole.

În 2002 a revenit în topuri, printr-o colaborare cu trupa „Unu” la single-ul „Cântec pentru sănătatea ierbii”. De asemenea, el a cântat cu Jorge melodia „Îndrăgostit”.

În decembrie 2007, apare albumul „Muzică uşoară...lăutărească”, în care cântă împreună cu muzicieni celebri ca Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu şi Corina Chiriac.

Cea mai nouă melodie a sa a fost lansată în 2012, „Viaţa-i de vină” împreună cu Shift.

George Nicolescu are doi copii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A murit criticul literar Nicolae Manolescu

A murit scriitorul Dinu Săraru. Cine a fost acesta şi ce reprezintă?

Ultimele Stiri
abonare newsletter