Actualitate

Tinerii care au provocat incendiul de la Iulius Mall, condamnați la măsuri educative și plata a 1,1 milioane de lei

Tinerii care au provocat incendiul de la Iulius Mall, din decembrie anul trecut, au fost condamnați la măsuri educative și plata a 1,1 milioane de lei despăgubiri pentru Auchan.

Incendiu puternic la un complex comercial de lângă Iulius Mall/Foto: ISU Cluj Incendiu puternic la un complex comercial de lângă Iulius Mall/Foto: ISU Cluj

 

 


Judecătoria Cluj-Napoca a decis, în cazul celor doi tineri vinovați de provocarea incendiului de la Iulius Mall, din decembrie anul trecut, condamnarea la măsura educativă a asistării zilnice pentru 6 luni, urmarea unui  curs de formare profesională și interdicția de a comunica unul cu celălalt, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

 


Totodată, aceștia au fost condamnați la plata a 1,1 milioane de lei către Auchan, în solidar cu mamele lor. Decizia judecătorilor este atacabilă cu apel. Cei doi tineri s-au aflat în arest la domiciliu din 14 decembrie, până la data pronunțării instanței, în 1 martie. 

Reamintim că, pe 9 decembrie 2023, cei doi tineri s-au deplasat în parcarea supraterană a complexului comercial Iulius Mall, de unde au aruncat în depozitul exterior al magazinului Auchan petarde, care au produs un incendiu, prin aprinderea materialelor depozitate în acel loc. Mai exact, 150 de metri pătrați din fațada exterioară a centrului comercial au fost degradați, zece geamuri de tâmplărie PVC și două uși au fost distruse. De asemenea, s-au degradat reflectoarele de pe fațadă, gardul împrejmuitor din proximitatea incendiului și o mașină unde o parte din plastice s-au topit. 


După izbucnirea incendiului, cei doi au fugit, iar ulterior, pompierii au intervenit, dar nu înainte de evacuare a complexului comercial. Inculpații au recunoscut în fața judecătorilor că nu au vrut să provoace un incendiu, ci doar să se distreze. 

„Ca urmare, instanţa a constatat că inculpaţii au comis infracţiunea cu intenţie indirectă, căci au prevăzut posibilitatea ca acele produse inflamabile – carton, paleţi – să se aprindă de la artificiile cu flacără, scântei pe care le aruncau către ele şi au acceptat această urmare”, a arătat instanța în motivarea deciziei, potrivit portaljust.ro


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu puternic lângă Iulius Mall. Depozit de marfă în flăcări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter