Actualitate

CSN Meridian: „Respingem public gestul filialei PSD din Anglia de a-l ataca pe europarlamentarul britanic Roger Helmer”

<p />Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale Meridian isi exprima public regretul cã un europarlamentar britanic a fost jignit de catre presedintele social-democratilor romani din Marea Britanie, fiind considerat “superficial” pentru ca si-a exprimat o pozitie de sprijin pentru un mare proiect industrial din Romania, proiectul minier Rosia Montana.

Referitor la scrisoarea deschisa adresata de dl. Helmer Primului Ministru al Romaniei, dl. Ion Popescu, presedintele CSN MERIDIAN afirma: “Este o onoare pentru mine ca roman, dar si ca reprezentant al unei organizatii sindicale care se lupta pentru dreptul la munca al membrilor nostri din diverse sectoare industriale, sa vad ca un europarlamentar britanic a avut un discurs pozitiv fata de investitiile in minerit din Romania, cu referire directa la Rosia Montana. Importanta crearii locurilor de munca este un argument covarsitor, mai ales pe timp de criza economica. Proiectul acesta minier este o investitie moderna, solida, care reprezinta o sansa pentru comunitatea miniera din Muntii Apuseni, dar si pentru revigorarea mineritului in Romania, ca industrie – motor pentru economia nationala”, afirma Ion Popescu, presedintele CSN Meridian.

Pozitia europarlamentarului britanic in favoarea investitiilor in minerit, pe fondul sustinerii strategice generale pe care Comisia Europeana o arata pentru industria miniera europeana, este un demers justificat, avand in vedere potentialul pe care industria miniera il are la nivel european. Preocuparea Europei pentru exploatarea materiilor prime este o prioritate pentru institutiile europene, iar Strategia europeana privind Materiile Prime este o dovada in acest sens.

Presedintele CSN Meridian concluzioneaza: „Ceea ce a facut europarlamentarul britanic este un act de normalitate, e un act nobil. Ceea ce face social-democratul roman Alexandru Petrescu, ofensandu-l intr-un mod scandalos pe europarlamentarul englez doar pentru ca a sustinut un proiect minier, pe care dl Petrescu se pare ca nu-l cunoaste sau l-a tratat «superficial», se incadreaza perfect in practica politica romaneasca si mai putin in traditia Partidului Laburist (Partidul Muncii) al carui membru afirma ca este. Romania va deveni producatorul de aur numarul 1 in Uniunea Europeana prin demararea proiectului minier de la Rosia Montana. Problemele de mediu istorice vor fi rezolvate. Cateva mii de locuri de munca vor fi create, iar exploatarea miniera va actiona ca un catalizator pentru dezvoltarea altor sectoare economice, schimband in bine viata comunitatii.”

abonare newsletter