Actualitate

Centrul Clujului a devenit navigabil în urma ploilor: „Așteptăm gondolierii” VIDEO

O ploaie torențială a inundat o stradă din centrul Clujului.

Centrul Clujului a devenit navigabil/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook Centrul Clujului a devenit navigabil/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Meteorologii au emis marți o avertizare cod galben de ploi torențiale pentru tot județul Cluj.

 


La scurt timp, s-a rupt cerul în municipiul Cluj-Napoca, iar strada Matei Corvin din centrul orașului a devenit navigabil.

„Așteptăm gondolierii”, a scris clujeanul care a postat filmarea pe un grup de Facebook.


Potrivit ISU Cluj, până în acest moment au primit doar două apeluri.

„Am primit două apeluri, unul referitor la un subsol inundat în municipiul Dej și altul referitor la o canalizare care nu preia apa pluvială pe str Matei Corvin din municipiul Cluj-Napoca. Este vorba despre evenimente izolate, care, cel mai probabil, nu sunt generate de cantitățile ridicate de precipitații ci mai degrabă de difuncționalități ale rețelei de canalizare”, a declarat pentru monitorulcj.ro ISU Cluj.


Lucian Croitoru, purtător de cuvânt al Companiei de Apă Someș a declarat pentru monitorulcj.ro că până în acest moment nu se știe motivul pentru care centrul istoric al Clujului a fost inundat.

„Nu putem spune în acest moment ce se întâmplă. Este posibil să fie și canalizarea înfundată, dar sunt la fața locului pentru verificări și colegii de la rețele de apă. Posibil să fie și avarie. Se fac verificări”, a declarat Lucian Croitoru.


Județul Cluj, sub cod galben de ploi

Clujul este, până mâine, sub un cod galben de ninsori și ploi însemnate cantitativ. 

Conform ANM, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45...55 km/h.

Prognoza meteo în următoarele zile în Cluj-Napoca

Vremea în Cluj-Napoca va fi una instabilă, iar temperaturile vor fi mai scăzute.

Potrivit Accuweather, miercuri, 14 februarie, scăpăm de ploi, însă vântul va sufla cu putere (39 km/h). Maxima zilei va fi de 9 grade Celsius, iar minima va fi de -4 grade Celsius.

Joi, 15 februarie, temperaturile se vor situa în jurul celor din ziua precedentă.

Vineri, 16 februarie, maximele vor urca la 11 grade Celsius, însă pe timpul nopții minimele vor ajunge la valoarea de -3 grade Celsius.

Update, ora 18:23

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, o avarie de la conducta de apă este vinovată pentru inundarea străzii Matei Corvin.

„Este avariată conducta de apă de 150 mm. Se va închide apa în zonă. Compania de apă va interveni în regim de urgență.”, a declarat pentru monitorulcj.ro Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Județul Cluj, sub cod galben de ninsori și ploi însemnate cantitativ

Inundaţii pe DN7, în judeţul Hunedoara, din cauza ploilor abundente. Traficul rutier a fost închis,

abonare newsletter