Actualitate

Sute de clujeni s-au înghesuit la redeschiderea Muzeului Farmaciei. Reprezentanții muzeului: „Suntem copleșiți”

Sute de clujeni s-au înghesuit, luni, 15 ianuarie, la redeschiderea Muzeului Farmaciei din Cluj-Napoca.

Sute de clujeni au vizitat Muzeul Farmaciei în prima zi de la redeschidere/ Foto: Muzeul Farmaciei Cluj - MNIT - Facebook Sute de clujeni au vizitat Muzeul Farmaciei în prima zi de la redeschidere/ Foto: Muzeul Farmaciei Cluj - MNIT - Facebook

 

 


Luni, 15 ianuarie, s-a redeschis Muzeul Farmaciei din Cluj, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice.

 


La ora 17:00 a fost deschis muzeul și pentru vizitatori și sute de clujeni s-au așezat la coadă.

„Suntem copleșiți de faptul că atât de mulți dintre voi ați fost la fel de entuziasmați și ați așteptat chiar și la coadă pentru a explora comorile istorice ale Muzeului Farmaciei. Acest entuziasm ne confirmă cât de valoros este patrimoniul nostru cultural”, au transmis reprezentanții muzeului.


Peste 7.000 de artefacte, adăpostite în muzeu

Muzeul Farmaciei, situat în Casa Hintz, adăpostește o colecție impresionantă de peste 7.000 de obiecte autentice.

Aceste artefacte cuprind de la aparatură medicală veche la recipiente diverse și manuscrise valoroase. Vizitatorii pot admira atât aparatură medicală cât li alte artefacte prețioase ce reflectă evoluția atitudinilor față de sănătate și istoria sănătății și bolii din Transilvania.


„Muzeul Farmaciei, cu o misiune profundă de cercetare și prezentare a istoriei sănătății și bolii din Transilvania, păstrează și valorifică un patrimoniu specializat și rar. Acest patrimoniu include peste 7.000 de bunuri legate de istoria farmaciei și peste 200 de piesa de aparatură medicală veche, făcând din acest muzeu unul reprezentativ pentru Cluj-Napoca, un important fost centru medical și farmaceutic al României”, a declarat Dr. Felix Marcu, Managerul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT).

Mai multe detalii despre exponatele din muzeu pot fi citite aici:


S-a redeschis Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca! Printre exponate, masa de consultații a doctorului Iuliu Hațieganu și Elixirul Iubirii. GALERIE FOTO

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Muzeul Farmaciei din Cluj, inaugurat la început de an. Clădirea, care adăpostește peste 7.000 de exponate autentice, una dintre bijuteriile arhitecturale ale orașului.

Istoria otrăvurilor, la Muzeul Farmaciei

abonare newsletter