Actualitate

Vremea se strică în toată țara. Avertizare de polei, vânt puternic și ploi.

Meteorologii au emis o informare de precipitaţii moderate cantitativ, depuneri de polei şi intensificări ale vântului, valabilă în întreaga ţară, până marţi seara.

Vremea se strică în toată țara/ Foto: Depositphotos.com Vremea se strică în toată țara/ Foto: Depositphotos.com

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, depuneri de polei şi intensificări ale vântului, valabilă în întreaga ţară, până marţi seara.

 


Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 ianuarie, ora 10:00 - 16 ianuarie, ora 18:00, aria precipitațiilor va fi în extindere treptată începând din vest. Va ninge și se va depune strat de zăpadă, pe parcursul zilei de luni în zona Munților Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar în noaptea de luni spre marți (15 /16 ianuarie) și în restul zonei montane, precum și în regiunile intracarpatice. Izolat în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp.

În regiunile sudice și estice, în noaptea de luni spre marți, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.


Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60...80 km/h viscolind zăpadă. Vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marți (16 ianuarie), când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45...60 km/h.

„În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, a transmis ANM.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Când scăpăm de frig în Cluj-Napoca? Prognoza meteo pentru toată săptămâna.

Prima ninsoare la Bâlea Lac! Peisaj superb pe Transfăgărășan – VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter