Actualitate

Haită de lupi, surprinsă în Parcul Natural Apuseni. Au luat-o la fugă când au observat camerele - VIDEO

O haită de lupi a fost surprinsă în Parcul Natural Apuseni. La vederea camerelor de supraveghere, animalele au luat-o la fugă.

Haita de lupi a fugit după ce au văzut camerele de supraveghere Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook Haita de lupi a fugit după ce au văzut camerele de supraveghere Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook

 

 


În imaginile capturate în Parcul Natural Apuseni este surprinsă reacția unei haite de lupi care descoperă camerele de monitorizare din pădure.


Animalele au luat-o la fugă prin zăpadă.


„Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate, auzul și văzul fiind cele mai sensibile.

În imaginile de mai jos se observă cum lupii sesizează camera de monitorizare amplasată de rangerii de la administrația Parcului Natural Apuseni. Lupii trăiesc în haită și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.


Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.”, au transmis reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva , are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.


Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul „Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Urs surprins în fața bârlogului, într-o pădure din Apuseni. Animalul și-a „cercetat” casa – VIDEO

„Medicul moților”. A renunțat la o carieră în București pentru o comună din Apuseni. Mergea la pacienți cu sania trasă de cai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter