Actualitate

Decizie adoptată. Străzile Kogălniceanu și Universității devin pietonale.

Comisia de circulație a Primăriei a decis pietonalizarea străzilor Mihail Kogălniceanu și Universității.

Străzile Universității și Mihail Kogălniceanu devin pietonale/Foto: monitorulcj.ro Străzile Universității și Mihail Kogălniceanu devin pietonale/Foto: monitorulcj.ro

 

 


În cadrul ședinței comisiei de circulație a municipiului, desfășurată marți, s-a analizat propunerea de transformare a străzilor Universității și Mihail Kogălniceanu și a celor adiacente în zone pietonale, odată cu finalizarea lucrărilor din zonă.

 


CITEȘTE ȘI: 
Boc îi întreabă pe clujeni dacă vor sau nu zonă pietonală pe Universității și Kogălniceanu. Decizia, luată astăzi.

Potrivit primarului Emil Boc, pietonalizarea celor două străzi din centrul Clujului a fost decisă cu unanimitate de voturi. 

„Comisia de circulație a municipiului Cluj-Napoca, cu unanimitate, a adoptat decizia de pietonalizare a străzilor Kogălniceanu, Universității, Iuliu Maniu, după cum urmează:


Accesul pe aceste străzi va fi permis doar riveranilor. Inclusiv autobuzele școlare vor putea intra pe străzile Kogălniceanu-Universității, doar pentru a aduce și a prelua elevii spre/de la școală.

Iar în privința străzii Iuliu Maniu, aceasta va fi pietonalizată de la Piața Unirii și până la strada Baba Novac.


De asemenea, s-a luat decizia ca strada Baba Novac să rămână deschisă traficului, pentru a face legătura între străzile Avram Iancu și Bulevardul Eroilor”, a anunțat edilul Emil Boc prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook

Astfel, pe străzile pietonalizate din centrul orașului vor avea acces riveranii, echipajele medicale și pentru situații de urgență, dar și distribuitorii de marfă pentru micile afaceri din zonă. 


De asemenea, o altă schimbare vizează strada Hermann Oberth, unde sensul de circulație se va inversa, de ieșire dinspre strada Brătianu înspre Bdul Eroilor, pentru a asigura pietonalizarea străzilor din zonă.

„Știu că nu este o decizie ușoară, dar este o decizie corectă cu viitorul Clujului”, a explicat Emil Boc. 

Anterior, edilul i-a îndemnat pe clujeni, într-un video postat luni seară pe rețelele de socializare, să își spună părerea legat de propunerea de pietonalizare a străzilor din centrul Clujului, arătând că opinia lor va fi luată în considerare în decizia finală. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Boc îi întreabă pe clujeni dacă vor sau nu zonă pietonală pe Universității și Kogălniceanu. Decizia, luată astăzi.

abonare newsletter