Actualitate

Peste 50 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore. Intervenții inclusiv în Cluj.

Peste 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, jumătate dintre ele ajungând la spital pentru îngrijiri medicale. A fost nevoie de ajutor inclusiv în Cluj.

Peste 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook Peste 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook

 

Potrivit Salvamont România, în ultimele 24 de ore, la dispecerat s-au primit 54 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.


 

51 de persoane au fost salvate, dintre care 26 au ajuns la spital.


 

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 54 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel: 10 apeluri pentru Salvamont Gorj, 8 apeluri pentru Salvamont Maramureș, 5 apeluri pentru Salvamont Predeal, 5 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni,  4 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 3 apeluri pentru Salvamont Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Neamț, 2 apeluri pentru Salvamont Borșa, 2 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 2 apeluri pentru Salvamont Suceava, 1 apel pentru Salvamont Bihor, 1 apel pentru Salvamont Jud. Brașov, 1 apel pentru Salvamont Harghita, 1 apel pentru Județul Gorj, 1 apel pentru Județul Brașov.


În cazul acestor intervenții au fost salvate 51 de persoane. Dintre acestea 26 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit și 31 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile”, au transmis reprezentanții Salvamont România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Anul se va încheia cu o creştere a numărului accidentelor de pe munte: „Există încă foarte multe persoane care merg pe munte pe principiul «mie nu mi se poate întâmpla»”

Munții Făgăraș, fotografiați din CLUJ, de la mare distanță! Imagini superbe de pe Muntele Mare. FOTO

abonare newsletter