Actualitate

Vreme ca primăvara, la început de 2024. Temperaturi mult peste cele specifice perioadei, în Transilvania.

Vremea se încălzește la final de an. Temperaturile vor crește în următoarea perioadă, în Transilvania.

Temperaturi mult peste cele specifice perioadei, la final de 2023 și început de 2024. FOTO: Pixabay Temperaturi mult peste cele specifice perioadei, la final de 2023 și început de 2024. FOTO: Pixabay

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 25 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. Temperaturile vor crește, de astăzi, și vor ajunge cu mult peste cele specifice perioadei, arată meteorologii.

 


Astfel, în Transilvania, valorile termice, în special cele diurne, se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, în prima săptămână din interval. Temperaturile vor avea mici oscilaţii de la o zi la alta şi se vor înregistra maxime, în medie, la nivelul întregii regiuni, de 8...10 grade şi minime de -1...0 grade. Apoi, din a doua săptămână a intervalului, până la finalul acesteia, temperaturile vor scădea treptat şi vor fi maxime între 2 şi 5 grade şi minime de -3...-1 grad. În primele două zile din interval vor fi posibile precipitaţii slabe şi din nou începând din 1 ianuarie.

Și la munte, vremea va fi neobişnuit de caldă pentru acest anotimp în prima săptămână de prognoză, când mediile temperaturilor maxime vor varia între 4 şi 8 grade, iar ale minimelor între -2 şi 2 grade. Ulterior se va răci treptat, astfel încât regimul termic diurn, mediat regional, va scădea de la 2 spre -2 grade, iar cel nocturn de la -2 către -6 grade. În prima săptămână de prognoză precipitaţiile vor fi în restrângere semnificativă ca arie şi ca intensitate, dar din data de 1 ianuarie va creşte probabilitatea extinderii acestora.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben și cod portocaliu de vânt, în județul Cluj. Rafale care ajung până la 120 km/h!

abonare newsletter