Actualitate

Cod galben și cod portocaliu de vânt, în județul Cluj. Rafale care ajung până la 120 km/h!

Județul Cluj se află sub cod galben de intensificări ale vântului, până luni seară. Pentru zona de munte, a fost emisă o avertizare nowcasting cod portocaliu de vânt puternic.

Avertizare meteo de vânt puternic, la Cluj. Sursa foto: depositphoto.com Avertizare meteo de vânt puternic, la Cluj. Sursa foto: depositphoto.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternic și ninsoare viscolită, valabil luni dimineață, în zona de munte..

 


Potrivit ANM, luni, 25 decembrie, până la 18:00, în județul Cluj, zona de munte de peste 1800 m, se vor semnala intensificări puternice ale vântului, care la rafală vor depăși 100...120 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, până luni seară, județul Cluj se află sub o avertizare cod galben de vânt puternic. Până la ora 22, vântul va prezenta intensificări local în Transilvania și Maramureș, în nordul Crișanei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar în zona înaltă de 90…110 km/h.


Pe arii restrânse vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului. În nord-vest, precum și în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie (10…20 l/mp), favorizând topirea stratului de zăpadă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Sursa foto: depositphoto.com

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de vreme rea la munte în Cluj. Meteorologi: „Vânt puternic, va ninge viscolit”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter