Actualitate

Mitropolitul Clujului ÎPS Andrei, mesaj de Crăciun pentru credincioși. „Să propagăm pacea și armonia printre semenii noștri!”

În mesajul său de Crăciun, Mitropolitul Clujului ÎPS Andrei i-a îndemnat pe credincioșii creștin ortodocși să cultive pacea, armonia și buna înțelegere, prin care să fie deschiși către semeni.

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, mesaj de Crăciun către credincioși/Foto: monitorulcj.ro Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, mesaj de Crăciun către credincioși/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a subliniat, în mesajul de Crăciun adresat credincioșilor, importanța păcii și a armoniei, în contextul conflictelor de la granița României, dar și a războiului din Gaza. 

 


Sărbătoarea Crăciunului, nașterea lui Iisus Hristos, întărește însemnătatea păcii „ca un dar oferit de Sus”, potrivit Mitropolitului Andrei. 

„Să fim plini de bunătate!”

În cadrul mesajului tradițional de Crăciun, transmis marți de ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului a evidențiat rolul virtuților și necesitatea cultivării acestora. Deschiderea către semeni, mai ales către cei aflați în nevoie, reprezintă una dintre modalitățile prin care binele și pacea sunt răspândite în lume. 


Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, mesaj de Crăciun către credincioși/Foto: monitorulcj.ro

ÎPS Andrei a amintit de războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu, prilej cu care a subliniat încă o dată importanța păcii și a armoniei dintre oameni. 

„Domnul Hristos, născându-se, aduce armonia, pacea și bunavoire între oameni. 


Sigur că atunci când, din nefericire, trăim și noi ceea ce se întâmplă astăzi, în Ucraina sau în Orientul Mijlociu, ne doare foarte tare și nu e ceea ce a dorit Mântuitorul. 

Între oameni trebuie să fie pace! Acum și astăzi, Hristos aduce armonia, pacea și buna înțelegere”, a spus, marți, ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului în mesajul tradițional de Crăciun adresat credincioșilor creștin ortodocși. 


„Hristos este prezent între noi prin cuvântul său, prin Sfânta Scriptură, pe care-l auzim la fiecare Sfântă Liturghie. Hristos e prezent și prin Euharistia pe care o primim la Liturghie. Și, Hristos se face prezent prin semenii noștri, mai ales prin cei aflați în nevoi și necăjiți. 

Atunci când îi slujim pe cei împovărați, pe cei ce au nevoie de ajutorul nostru, îl slujim pe Domnul Hristos”, a explicat ÎPS Andrei Andreicuț.

CITEȘTE ȘI: 
Cuvântul pastoral al IPS Andrei, la începutul Postului Nașterii Domnului: „Pe primul loc trebuie să rămână pregătirea spirituală”

Mitropolitul Clujului i-a îndemnat pe credincioși să fie darnici și plini de bunătate, cu precădere în perioada Crăciunului.  

„În perioada aceasta a sărbătorilor, în postul Crăciunului, suntem determinați prin ceea ce facem în biserică, să ne punem problema și să fim buni, să fim darnici. Să fim plini de bunătate! Și în sensul acesta, Sfântul Sinod a transmis o pastorală prin care suntem îndemnați să facem lucrul acesta.

În această perioadă, pe lângă faptul că ne pregătim din punct de vedere spiritual de Sfintele Sărbători, încercăm să ne pregătim după cum am afirmat, prin a fi darnici cu semenii noștri. 

Dacă e să rezumăm mesajul pastoral de Crăciun, spunem că Domnul Hristos născându-se aduce pacea, armonia și buna înțelegere între oameni. Colindele lucrul acesta îl subliniază: „Nu uita, creștine, să fii bun!”

Într-o lume în care se fac abateri de la aceste principii creștine, noi încercăm prin cuvânt, prin modul nostru de a ne comporta, să promovăm aceste virtuți. În preajma Crăciunului, sufletul este mai sensibil și le poate pune în practică”, a declarat ÎPS Andrei cu prilejul pastoralei de Crăciun. 

De altfel, chiar și într-o lume secularizată, clujenii sunt îndemnați să îi „contamineze” pe semenii lor prin „bunătate”.

„E adevărat că oamenii se mai secularizează, că preocupările religioase nu pentru toți sunt intense, dar noi nu putem renunța la mesajul mântuitor. În această lume, încercăm să-i „contaminăm” și pe alții, să fim și noi la rândul nostru „contaminați” din punct de vedere a bunătății pe care Hristos a adus-o pe pământ. 

Pacea, armonia și buna înțelegere să le propagăm printre ceilalți semeni ai noștri!”, a susținut Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cuvântul pastoral al IPS Andrei, la începutul Postului Nașterii Domnului: „Pe primul loc trebuie să rămână pregătirea spirituală”

Mitropolitul Clujului, mesaj de Crăciun: „Pentru mulți, dalbele datini cu «flori de măr» și «leru-i ler» nu mai înseamnă nimic”

Ultimele Stiri
abonare newsletter