Actualitate

Cluj-Napoca, în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții. Boc: „Unul dintre cele mai sigure orașe”

Cluj-Napoca se află între primele 10 orașe europene în materie de calitate a vieții. Din cele 83 orașe cuprinse în raportul UE, calitatea vieții în municipiu a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri față de acum 5 ani.

Centrul municipiului Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook Centrul municipiului Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Municipiul Cluj-Napoca se află în topul celor 10 orașe din Europa în ceea ce privește calitatea vieții.

 


Clujul se află în top alături de Copenhaga, Geneva sau Zurich.

Topul celor mai bune orașe din Europa în ceea ce privește calitatea vieții/ Foto: Emil Boc - Facebook

Cluj-Napoca, cea mai mare creștere din ultimii 5 ani

Potrivit raportului publicat de Comisia Europeană, calitatea vieții din Cluj a înregistrat cea mai mare creștere din ultimii 5 ani.


Creșteri privind calitatea vieții/ Foto: Emil Boc - Facebook

„Ultimul raport publicat recent de Comisia Europeană cu privire la calitatea vieții în orașele europene plasează municipiul Cluj-Napoca în primele 10 din Uniunea Europeană, alături de orașe din Elveția, Danemarca, Olanda, Polonia, Germania și Portugalia - anume: Zurich, Copenhaga, Groningen, Gdansk, Leipzig, Stockholm, Geneva, Rostock, Braga.
Din cele 83 orașe cuprinse în raportul U.E., calitatea vieții în Cluj-Napoca a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri față de acum 5 ani, Clujul fiind depășit de doar două orașe din Polonia.
De asemenea, 73% dintre membrii comunității consideră că este ușor să îți găsești o slujbă bună la Cluj-Napoca. Din această perspectivă Clujul se clasează pe locul II în U.E., pe primul fiind orașul Praga.
Municipiul nostru este în același timp unul dintre cele mai sigure orașe din Europa și unul dintre cele mai bune orașe în care să locuiești pentru persoanele de vârsta a III-a.
74% dintre membrii comunității au încredere în oameni. Toate acestea demonstrează că eforturile de colaborare între instituțiile publice, mediul privat, mediul academic și societatea civilă dau roade, spre beneficiul cetățenilor”, a transmis primarul Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Stadiul lucrărilor pe Valea Chintăului. Vor fi gata în august 2024. Boc: „Calitatea vieții va crește pentru mii de clujeni”

Orașul din România care revoluționează calitatea vieții: Trafic rutier închis și parcare gratuită pe durata festivalurilor în zona centrală

Ultimele Stiri
abonare newsletter