Actualitate

Vânzători ilegali de petarde și artificii din Cluj, prinși de polițiști. Marfa a fost confiscată.

Doi vânzători ilegali de petarde și artificii au fost prinși de polițiștii clujeni. Marfa a fost confiscată.

30 de kilograme de artificii și petarde au fost confiscate/ Foto: arhivă IPJ Cluj 30 de kilograme de artificii și petarde au fost confiscate/ Foto: arhivă IPJ Cluj

 

 


Doi vânzători ilegali din Cluj de petarde și artificii au fost prinși de polițiști.

 


30 de kilograme de artificii și petarde au fost confiscate.

„În această perioadă, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au demarat verificările specifice din cadrul Planului de acțiune Pirotehnic, asupra operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice și juridice.
În acest context, în perioada 13-14 decembrie a.c., a fost indisponibilizată cantitatea totală de 30 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2 si F3, deținute de doi bărbați, din județul Cluj.
În fapt, la data de 13 decembrie a.c, la domiciliul unui tânăr de 27 de ani, din comuna Cojocna, au fost găsite mai multe colete ce conțineau articole pirotehnice din categoriile F2, în cantitatea de 10 kilograme, în valoare de 500 de lei.
Ulterior, în cadrul verificărilor, la data de 14 decembrie a.c, la locuința unui bărbat de 33 de ani, din comuna Floresti au fost identificate 20 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 si F3, în valoare de 1.000 de lei.
În ambele cazuri au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art.37 lit.a) din Legea nr.126/1995, republicată, iar articolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști în vederea continuării activităților de cercetare penală”, a transmis IPJ Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Minorii care au provocat incendiul la depozitul Auchan au fost arestați. Au aruncat petarde de pe acoperiș.

Controale la vânzătorii de petarde și artificii din Cluj. Producătorii și comercianții neautorizați, pasibili de închisoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter