Actualitate

Avertizare de vreme severă! Ploi și ninsori în toată țara. Meteorologi: „Se va depune polei.”

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă, care vizează ploi și precipitații mixte în toată țara, inclusiv județul Cluj.

Avertizare de vreme rea la început de decembrie, în toată țara / Foto 1: monitorulcj.ro, Foto 2: ANM Avertizare de vreme rea la început de decembrie, în toată țara / Foto 1: monitorulcj.ro, Foto 2: ANM

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme severă pentru toate județele din România, valabilă din 6 decembrie, de la ora 18, până pe 8 decembrie, ora 8 dimineața.

 


În intervalul menționat, conform sursei citate, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. „Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat de 20 l/mp”, se arată în avertizare. 

Asta înseamnă că va ploua cam peste tot în țară. Totodată, vor fi semnalate precipitații mixte - adică va fi posibil să avem parte de lapoviță sau ninsoare în unele regiuni. 


„La munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi (6/7 decembrie) vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat se va depune polei. Notă: Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40...45 km/h”, se mai arată în avertizarea ANM.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai multe barăci au luat foc pe strada Cantonului din Cluj-Napoca

Drum județean superb, deschis în zona de munte a Clujului. Face concurență Drumului Apusenilor - FOTO

abonare newsletter