Actualitate

Răcire accentuată a vremii în Transilvania, în următoarea perioadă. Temperaturi de -14 grade la munte

Temperaturi în scădere, cu vreme geroasă și ninsori în zona de munte în următoarele două săptămâni.

Vreme geroasă, ploi și ninsori în prima parte a lunii decembrie/Foto: monitorulcj.ro Vreme geroasă, ploi și ninsori în prima parte a lunii decembrie/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 4 – 17 decembrie 2023. Potrivit specialiștilor ANM, temperaturile vor marca din nou o scădere, iar precipitațiile se vor fi extinde în cea mai mare parte a ţãrii.

 


În Transilvania, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (5…7 grade) și minime de -8…-3 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (-1…1 grad). Pentru cea de-a doua parte a intervalului se estimează o evoluție mai constantă a temperaturilor, cu maxime ușor pozitive și minime nocturne negative. Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la sfârșitul intervalului.

CITEȘTE ȘI: 
Prognoza meteo pe luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou?

Vremea, la munte, va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel vor fi maxime cuprinse între -7 și 4 grade și minime ce se vor încadra între -14 și 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1500 m. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 7-11 decembrie, când precipitațiile, predominant sub formă de ninsoare, vor putea fi moderate cantitativ.


În Cluj, marți, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 2 -4 grade Celsius, urmând ca temperaturile să crească ușor pe parcursul săptămânii, iar joi sunt prognozate precipitații. În weekend, temperaturile vor indica maxima de 4 grade Celsius.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pe luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou?

abonare newsletter