Actualitate

Iluminatul festiv va fi aprins de 1 Decembrie în tot orașul. Cât au costat luminițele de Crăciun, la Cluj-Napoca?

Luminițele de Crăciun se aprind de 1 Decembrie, în Cluj-Napoca. Vezi cât plătește Primăria pentru iluminatul festiv.

Iluminatul festiv va fi aprins de 1 Decembrie în tot orașul. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Iluminatul festiv va fi aprins de 1 Decembrie în tot orașul. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Vineri, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, a fost aprins iluminatul festiv din Piața Unirii. În restul orașului, însă, aprinderea luminițelor de Crăciun va avea loc, ca în fiecare an, de 1 Decembrie, în cadrul unei ceremonii desfășurate în prezența publicului clujean. Instalațiile au fost amplasate deja în centrul orașului și în cartiere: pe strada Petru Maior, Calea Moților, strada Napoca, bulevardul Eroilor, strada Emil Isac, strada Memorandumului, Piața Ștefan cel Mare.

 


În cadrul manifestărilor de Ziua Națională, la ora 19, în Piața Unirii va avea loc pornirea iluminatului festiv, după care vor urca pe scenă Delia și Cargo.

De la ora 20:00, în Piața Avram Iancu, va vea loc un spectacol inedit de drone și artificii, care să ne aducă aminte de învățăturile anilor anteriori.


Cât a costat iluminatul festiv, la Cluj?

Anul acesta, Primăria Cluj-Napoca a plătit 1,2 milioane de lei pentru instalațiile de Crăciun montate în oraș, însă, spre deosebire de alte municipii din țară, administrația locală a cumpărat luminițele și le va folosi și în anii următori. Mai precis, cinci ani de acum înainte. Luminițele au fost montate de compania de termoficare, potrivit viceprimarului Dan Tarcea, citat de Hotnews.

Cluj-Napoca se numără astfel printre orașele care cheltuie cel mai mult pe decorațiunile de Crăciun. Pe primul loc la cheltuielile cu luminițele de Crăciun se situează Primăria Capitalei, care a încheiat două contracte pentru luminițele de Crăciun, în valoare totală de 5,3 milioane lei, scrie Hotnews. În București, și primăriile de sector pun luminițe, fiecare având contract separat.


Pe locul al doilea cu cea mai mare sumă cheltuită pentru iluminatul festiv se situează orașul Constanța, cu contracte în valoare de circa 3,4 milioane lei pentru închirierea și montarea/demontarea luminițelor de Crăciun. 

Imediat sub Cluj-Napoca se află municipiul Oradea, cu costuri totale de 1,1 milioane de lei pentru închirierea decorațiunilor, montarea, demontarea și mentenanța acestora.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cele mai frumoase târguri de Crăciun ale lumii sunt doar la un zbor distanță, de pe Aeroportul Cluj!

Ultimele Stiri
abonare newsletter