Actualitate

Proxenet din București, prins de polițiști după ce s-a mutat la Cluj. Folosea o aplicație de distorsionare a vocii cu clienții

Un bărbat de 27 de ani din București a fost prins de polițiști după ce a obligat o femeie să se prostitueze în Cluj-Napoca. Acesta folosea o aplicație care îi schimba vocea pentru a vorbi cu potențialii clienți.

Femeia a fost obligată să se prostitueze/ Foto: depositphotos.com Femeia a fost obligată să se prostitueze/ Foto: depositphotos.com

 

 


Un proxenet care avea deja o condamnare de un an la închisoare a fost prins în Cluj-Napoca după ce în perioada ianuarie - octombrie 2023, ar fi obligat o femeie să se prostitueze în municipiu.

 


Acesta folosea o aplicație de distorsionare a vocii pentru a discuta cu potențialii clienți.

„La data de 14 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, au desfășurat două percheziții domiciliare, la imobilele deținute de un bărbat, de 27 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.
Din cercetările polițiștilor a reieșit că, în perioada ianuarie - octombrie 2023, acesta ar fi înlesnit, în mod repetat, practicarea prostituției de către o femeie, de 37 de ani.
În fapt, bărbatul ar fi închiriat apartamente, pentru a le pune la dispoziția femeii, în scopul practicării prostituției, ar fi distribuit pe diverse site-uri web anunțuri referitoare la oferirea de servicii sexuale ale acesteia și ar fi intermediat legătura cu diverși clienți.
În timpul interacționării cu persoanele interesate, acesta ar fi utilizat o aplicație pentru distorsionarea vocii, fiind simulată vocea unei femei.
Totodată, acesta ar fi aranjat transportul femeii la diverse locații și ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către aceasta. De asemenea, a reieșit că bărbatul ar fi exercitat acte de violență asupra femeii, în scopul determinării practicării în continuare a acestor activități.
Pe numele bărbatului, domiciliat în municipiul București, era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, de un an, fiind condamnat pentru comiterea de infracțiuni rutiere, fiind astfel urmărit.
În urma perchezițiilor efectuate în municipiul Cluj-Napoca, au fost descoperite și ridicate 8 telefoane mobile, un plic cu substanță pulverulentă, albă și 3.200 de lei.
Ulterior, a fost pus în executare un mandat de aducere, fiind audiate și alte 11 persoane, care aveau legătură cu această cauză. În baza probatoriului administrat, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, la expirarea măsurii fiind încarcerat, în baza mandatului de executare a pedepsei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Patru fete, între care două minore, racolate și obligate să se prostitueze în Cluj şi Constanța. Proxeneții au fost reținuți

Minoră sechestrată şi violată de proxeneţi pentru că a refuzat să se prostitueze. Grupul infracțional acționa în șapte județe

Ultimele Stiri
abonare newsletter