Actualitate

Un bărbat din Câmpia Turzii a furat peste 14.000 de lei de pe cardul bancar al unui vârstnic de 85 de ani

Polițiștii au reținut un bărbat din care a furat economiile unul vârstnic de 85 de ani. Bărbatul a furat cardul vârstnicului în timp ce îl ajuta la treburile gospodărești.

Bărbatul i-a furat cardul bătrânului/ Foto: pixabay.com Bărbatul i-a furat cardul bătrânului/ Foto: pixabay.com

 

 


Un bărbat din Câmpia Turzii a fost reținut pentru că a furat economiile unul vârstnic de 85 de ani. 

 


Bărbatul i-a cheltuit vârstnicului peste 14.000 de lei care se aflau pe card.

„La data de 6 noiembrie a.c., un bărbat de 44 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii.
Bărbatul, din municipiul Câmpia Turzii este bănuit de comiterea, în formă continuată, a infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. 
Din cercetări a rezultat că în perioada 12 mai – 16 iunie a.c., profitând de neatenția unui bărbat de 85 de ani, din același municipiu, pe care îl ajuta la treburile gospodărești, ar fi sustras cardul bancar al acestuia, având codul pin notat pe un bilet.
În acest context, cel în cauză ar fi accesat în mai multe ocazii contul bancar al vârstnicului, fără acordul lui și ar fi efectuat diverse tranzacții financiare la bancomate din municipiul Câmpia Turzii, cauzând un prejudiciu total de 14.500 de lei.
În urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul de 44 de ani, iar ulterior, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Activitățile sunt continuate în vederea recuperării prejudiciului înregistrat”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în Cluj-Napoca, într-un dosar de furt din centre comerciale. Un clujean a fost reținut

Un șofer inconștient a întors mașina pe linia dublă continuă în timpul furtunii, în Cluj-Napoca: „Noroc că nu se grăbește lumea” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter