Actualitate

Amenzi de zeci de mii de lei, în urma verificărilor la stațiile GPL din Cluj. Ce nereguli s-au găsit?

Zeci de stații GPL din județul Cluj au fost amendate de inspecția muncii, în urma controalelor desfășurate luna trecută.

Amenzi și sancțiuni contravenționale aplicate în urma verificărilor la stațiile GPL din județul Cluj / Foto: Prefectura Cluj Facebook.com Amenzi și sancțiuni contravenționale aplicate în urma verificărilor la stațiile GPL din județul Cluj / Foto: Prefectura Cluj Facebook.com

 

 


La sfârșitul verii, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj anunțau desfășurarea unei campanii de verificare a stațiilor GPL din județ, în contextul tragediei de la Crevedia, soldate cu trei morți și 58 de răniți. 

 


Un număr de 91 de stații GPL și /sau benzinării din județul Cluj au fost verificate în cadrul campaniei, fiind aplicate 108 măsuri în vederea remedierii neconformităților constatate.

În urma verificărilor, 19 angajatori au fost sancționați contravențional cu 21 de amenzi în valoare totală de 67.500 lei.


S-a lăsat cu amenzi

Din cauza neregulilor constatate în cadrul controalelor, inspectorii ITM Cluj au aplicat o serie de amenzi și sancțiuni contravenționale. 

Amenzile au fost aplicate pentru: 
primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă, 
lipsa autorizației INSITU (lipsa de verificare a documentației instalației tehnice privind prevenirea exploziilor).


CITEȘTE ȘI: 
România, stat eșuat. Explozia de la Crevedia este doar vârful aisbergului.

„Au fost sistate trei locuri de muncă pentru lipsa autorizației INSEMEX (autorizație împotriva exploziei),  iar două echipamente de muncă, care pot prezenta pericol de explozie, au fost sistate pentru lipsa autorizației”, informează, joi, ITM Cluj. 

Verificările au fost efectuate în perioada 28 august – 31 octombrie, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ITM anunță controale la stațiile GPL din județul Cluj

23 de stații GPL, închise în județul Cluj. Amenzi totale de peste 1 milion de lei la stațiile de alimentare

Ultimele Stiri
abonare newsletter