Actualitate

Lindab Systemline, un concept care răspunde nevoilor tale de a deține un spațiu optim de dezvoltare a afacerii (P)

Lindab livrează materiale pentru construcții comerciale și industriale în România încă de la înființare, din 1994.

 

Între 1994-1995 am luat parte la diverse proiecte, însă 1996 a reprezentat anul în care Lindab a realizat în România primul sistem complet de hală metalică. De aceea, pe lângă experiența pe segmentul industrial al grupului în Europa de câteva decenii, Lindab România se poate mândri cu o experiență locală de peste 20 de ani în sisteme metalice.


Lindab Systemline este un concept de clădiri complete dezvoltat de-a lungul timpului pentru a răspunde cât mai bine nevoilor tale de a deține un spațiu optim de dezvoltare a afacerii.

Clădirile Lindab Systemline au la bază o structură de rezistență peste care se fixează structura secundară de acoperiș și cea de perete. Ansamblul se întregește cu închideri de toate tipurile, descrise în capitolele anterioare. Pentru un consum judicios care să asigure calitate, aspect și rezistență în timp, noi îți proiectăm întregul sistem: fundațiile, structura de rezistență, structura secundară, închiderile, cu definirea completă a tuturor detaliilor pentru a-ți pune la dispoziție un sistem în care toate piesele se îmbină ca într-un puzzle. Astfel vei elimina neconcordanțele dintre materiale și soluții alese arbitrar.


Structura de rezistență este realizată din elemente cu secțiuni eficiente din table sudate sau profile laminate la cald, și se livrează în șantier în ansambluri (stâlpi, grinzi etc), fixate între ele prin intermediul unor organe de asamblare. Sudura se face într-un mediu controlat, în fabrică, în timp ce pe șantier se folosesc doar șuruburi. Astfel ești asigurat că ai parte de un nivel foarte ridicat de acuratețe și calitate a structurii, un cost redus și un termen de execuție scurt.

Systemline poate avea aproape orice geometrie rezonabilă permitând utilizarea unei game largi de deschideri, lungimi și înălțimi. Uzual clădirile Systemline sunt clădiri parter, cu una sau mai multe nave, cu deschideri libere între 20 m și 40 m, travee între 5 m și 6 m, înălțimi la streașină de peste 4m. Pentru un consum îmbunătățit cadrele curente pot fi completate cu stâlpi intermediari dacă activitatea din interior o permite. Pot fi folosite la acoperiș soluții de atic perimetral, streșini clasice, dolii, calcane sau combinații între ele. Pentru soluțiile cu streașină la acoperiș, se folosește sistemul de preluare a apelor pluviale (sistem complet de jgheaburi și burlane).


Pentru corpurile de birouri sau mărirea suprafețelor desfășurate pot fi adăugate planșee intermediare, mezanine, realizate de obicei din beton armat având la bază un cofraj pierdut din tablă cutată Lindab. Structura se dimensionează corespunzător dacă activitatea necesită evitarea limitărilor generate de o insuficientă analiză a fenomenelor asociate podurilor. De asemenea, poate fi adăugate mai multe nave, pereți de compartimentare pentru separarea spațiilor și delimitarea activităților, corpuri auxiliare, copertine, intrări/ieșiri, efecte arhitecturale, și orice altceva îți poate aduce un plus în productivitate, eficiență sau imagine.

Clădirile Lindab pot fi completate cu o multitudine de accesorii care te vor proteja și te vor ajuta să-ți folosești spațiul judicios, precum porțile secționale de diverse tipuri și cu diverse accesorizări, luminatoare, trape de fum, sisteme de degivrare, sisteme de siguranță, linia vieții, sisteme de paratrăsnet etc. Facem împreună cu echipele de montaj și în concordanță cu dorințele tale, un program de lucru și livrări conform proiectelor de specialitate și a situațiilor din șantier. Materialele se livrează etapizat pentru evitarea aglomerării în șantier, evitarea deteriorării materialelor în șantier și pentru asigurarea unui flow continuu de montaj. Acordăm o mare atenție împachetării produselor pentru a evita zgârierea și îndoirea materialelor în fază de încărcare, transport și descărcare. Îți asigurăm consultanță de specialitate în șantier și participăm la toate fazele determinante pentru a te asigura că vei putea beneficia la finalul lucrărilor de un sistem funcțional, fără cusur.


Rezistența în timp a clădirilor Lindab Systemline este dovedită de proiectele realizate acum multe decenii și care în continuare se comportă desăvârșit, în timp ce costurile de exploatare și întreținere vor fi atât de mici încât după mulți ani de la inaugurarea proiectului și pornirea activității vei avea un sentiment de încredere și satisfacție că ai ales Lindab să-ți fie alături la început de drum.

Aragon – hala metalica Lindab – proiect câștigător la Bienala de Arhitectura în toamna lui 2023


Proiectul Aragon a câștigat premiul secțiunii „Clădiri industriale, administrative, turistice și sport/loisir” la „Bienala Națională de Arhitectură 2023, ediția a XV-a". Aragon a câștigat în fața altor proiecte nominalizate precum "Buzesti Tiriac Tower" sau "Stadionul Rapid – Giulești". Lindab a proiectat, livrat și montat această clădire.

Distinșii arhitecți ai biroului Ene+Ena Arhitectură au prezentat extraordinar de frumos întregul proiect. Delectează-te aici - https://www.uar-bna.ro/2023/proiecte/169/ 

Din stirileprotv.ro: «...Însă pentru prima dată, la Bienala a fost premiată și o clădire industrială, aflată la mică distanță de capitală. Culorile folosite și forma se îmbină perfect cu acest câmp de rapiță. Conf. dr. Lorin Niculae, arhitect, prodecan al Facultății de arhitectură, UAIM: „Un proiect care se integrează în peisajul agricol cu naturalețe, încercând să nu introducă un element de discontinuitate, să nu altereze acest peisaj. E practic una cu peisajul din care merge și care poate să devină un exemplu de bună practică pentru toți cei care au de construit arhitectura industrială.”»

CITEȘTE ȘI:

Proiect inedit al unor studenți de la UTCN, prezentat la NASA International Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon din lume

Cât câștigă în medie un inginer în structuri? Cluj, în topul locurilor de muncă disponibile

abonare newsletter