Actualitate

Se răcește vremea, în toată țara! Vin ploile, iar la munte se anunță lapoviță și ninsoare

Vreme rece în toată țara, începând de duminică. Meteorologii anunță ploi și vânt puternic în majoritatea zonelor, iar la munte sunt prognozate lapoviță și ninsoare.

Se răcește vremea, în toată țara. FOTO: Pixabay Se răcește vremea, în toată țara. FOTO: Pixabay

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a anunțat duminică dimineață că, în intervalul 15 octombrie, ora 12 – 16 octombrie, ora 16 vor fi ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, în toată țara. Se va înregistra o răcire semnificativă a vremii, mai ales în zona montană înaltă, unde sunt prognozate precipitații mixte.

 


„Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și izolat 20...25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor”, a transmis ANM.

Totodată, ANM a emis o atenționare meteorologică Cod Galben de vânt puternic, valabil în intervalul 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12.


În intervalul menționat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80...110 km/h.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Meteorologii anunță frig în România! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ultimele Stiri
abonare newsletter