Actualitate

Grup de turiști din Alba, blocați pe teritoriul palestinian. Celula de criză MAE pentru repatrierea românilor

Un număr de 92 de turiști români, printre care și zeci de români din județul Alba, aflați pe teritoriul palestinian, în zona de pelerinaj Ierihon, ar putea fi aduși acasă prin Iordania.

Celulă de criză MAE. Se caută soluții pentru repatrierea unui grup de români, printre care și turiști din Alba, din Israel/Foto: pexels.com Celulă de criză MAE. Se caută soluții pentru repatrierea unui grup de români, printre care și turiști din Alba, din Israel/Foto: pexels.com

 

 


Un grup de turiști români (49 de persoane) din județul Alba a rămas blocat în Palestina în urma războiului declanșat de gruparea teoristă Hamas în Israel, care a început sâmbătă dimineața. Numărul total al românilor surprinși în Ierihon de bombardamentele grupării Hamas este de 92 de persoane. 

 

CITEȘTE ȘI: 
Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza.


„În contextul escaladării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza, urmare a demersurilor Celulei de Criză, convocată la data de 7 octombrie de către ministrul Afacerilor Externe, care activează în regim de permanenţă 24/7, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din statul Israel şi Fâşia Gaza", informează un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, Celula de Criză de la MAE împreună cu Ambasada României la Amman fac demersuri pentru identificarea unor posibilităţi optime de repatriere pentru aceştia prin intermediul unor companii aeriene care operează zboruri către România.


Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.

Recomandări MAE pentru românii din Israel


Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările adresate cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel, disponibile oe site-ul ministerului, la adresa: https://www.mae.ro/node/63049.

Cetăţenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail amman@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203.


Israelul şi Fâşia Gaza au intrat din nou în război sâmbătă, după ce aripa militară a mişcării islamiste palestiniene Hamas a lansat o ofensivă surpriză, lansând mii de rachete şi infiltrând luptători pe teritoriul israelian pe uscat, pe mare şi pe calea aerului. Bilanțul deceselor și răniților crește de ambele părți. Peste 350 de persoane au murit în Israel, în urma atacurilor Hamas. Pe de altă parte, 256 de palestinieni au fost uciși în Gaza, în urma atacurilor aeriene israeliene.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

Zborurile Wizz Air către şi dinspre Tel Aviv de duminică au fost anulate, din cauza situației din Israel

Ultimele Stiri
abonare newsletter