Actualitate

Râs, lovit mortal de o mașină pe un drum din Cluj. Organizație: „Este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu”

Ne-am obișnuit să vedem pe marginea șoselelor vedem pisici, câini și animale sălbatice. Organizația pentru protecția mediului și combaterea braconajului anunță că în județul Cluj, a fost accidentat mortal un râs.

Un râs a fost accident mortal, zilele trecute, în județul Cluj/ Foto: Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB - Facebook Un râs a fost accident mortal, zilele trecute, în județul Cluj/ Foto: Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB - Facebook

 

 


Un râs a fost accident mortal, zilele trecute, în județul Cluj. Ce putem face într-o asemenea situație? 

 


În cazul râsului, pisicii sălbatice, al lupului este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu Cluj, anunță cei de la Organizația de Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.

„De curând, un râs a fost lovit mortal pe o sosea de lângă Cluj. Din păcate accidente se vor mai întâmpla și uneori chiar speciile strict protejate cad victime. Acum doua săptămâni un urs a fost accidentat mortal pe autostradă, lângă Turda. 
În cazul râsului, pisicii sălbatice, al lupului este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu Cluj. Dacă nu știți cum, puteți să o faceți către noi, ne ocupăm noi mai departe. 
Așadar, o pisică tigrată poate sa aparțină speciei sălbatice, să nu trecem indiferenți!”, a transmis OPMCB.


„Mare grijă cu prietenii noștri domestici”

Organizația atrage atenția și asupra animalelor domestice care ajung să fie lovite mortal pe drumurile din țară.

„Mare grijă cu prietenii noștri domestici, rudele acestor specii, pe care din indolența, nepăsare și lipsă de educație, adesea le găsim pe străzile și șoselele patriei, hoinare, mutilate sau chiar pe ultimul drum.
Fenomenul câinilor hoinari nu este o noutate, dar încă unii dintre noi suntem sceptici când vine vorba despre plângeri la poliție împotriva celor iresponsabili.
Reamintim ca legile de protecția animalelor și in special legea 205/2004 interzic ca animalul deținut să părăsească proprietatea personală, neînsoțit în lesă, iar această lege prevede inclusiv pedepse cu închisoarea.
În imagini se văd și un pui de pisică sălbatică și una domestică, atacată de câini, la marginea pădurii. Aceste lucruri se vor întâmpla cât timp preferăm sa închidem ochii și să luam apărarea sătenilor și proprietarilor, de care ne este mai milă decât de aceste victime. Victime ale indiferenței noastre, a tuturor.”, a adăugat organizația.


ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Pui de căprioară nou-născut, „răpit” de un clujean! Nu a realizat că nu are voie. Organizație: „L-a hrănit cu lapte de vacă!!”

Raritate în fauna României. O căprioară albă și-a făcut apariția în Parcul Natural Bucegi

Ultimele Stiri
abonare newsletter