Actualitate

Mesaj RO-ALERT, emis de autorități la Cluj! Ploi torențiale, descărcări electrice și posibil grindină

Autoritățile au emis duminică după-masă un mesaj RO-ALERT pentru vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și posibil grindină, în mai multe localități din județul Cluj.

Mesaj RO-ALERT, emis de autorități la Cluj! FOTO: monitorulcj.ro Mesaj RO-ALERT, emis de autorități la Cluj! FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Atenționarea meteorologică este valabilă de la ora 18:30 până la ora 19:30, în zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Mihai Viteazu, Săvădisla, Cojocna, Feleacu, Chinteni, Gârbău, Sânpaul, Petreștii de Jos, Borșa, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton.

 


Mesaj RO-ALERT, emis de autoritățile clujene. FOTO: monitorulcj.ro


„A fost emis mesaj de avertizare RO-Alert privind fenomene meteo extreme COD PORTOCALIU. Sunt preconizate averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, posibil grindină până la ora 19:30”, a transmis ISU Cluj.

Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, posibil grindină.


Amintim că județul Cluj se află sub cod galben de vreme rea în intervalul 24 septembrie, ora 13 – 25 septembrie, ora 10. Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55...70 km/h și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

În același timp, în intervalul 24 septembrie, ora 15 – 25 septembrie, ora 03, în județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de ploi și vânt puternic, la Cluj. Până când este valabil?

Ultimele Stiri
abonare newsletter