Actualitate

Copil de 7 ani, mușcat de piept de un câine, în Florești. Incidentul, surprins de camerele video. VIDEO

Un copil de 7 ani a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un câine. Animalul a sărit și l-a mușcat pe băiețel de piept.

Copil mușcat de câine/ Foto: monitorulcj.ro Copil mușcat de câine/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Un băiețel de doar 7 ani a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un câine, în Florești. Incidentul s-a petrecut, miercuri, 13 septembrie.

 


Băiatul a ieșit din scară si a apucat să meargă doar câțiva metri, până la colțul blocului vecin, unde câinele dormea pe iarbă. Cel mic a fost atacat în momentul în care a vrut să mângâie patrupedul, dar a reușit să scape singur și și-a anunțat părinții, potrivit observatonews.ro

Potrivit sursei citate anterior, Primăria din Floreşti nu are adăpost, dar colaborează cu un ONG care îi duce în adăpostul propriu. Reprezentanții organizaţiei susţin că abia după incident au fost sesizaţi de agenţi, iar câinele era deja în registrul lor. Anul trecut au fost ridicaţi 45 de câini din Floreşti, iar anul acesta, până acum 23. 


Câinele l-a mușcat pe copil de piept, iar micuțul a ajuns la spital.

„Solicitarea a venit în jurul orei 15:00, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD. La o primă evaluare, minorul prezenta o plagă la nivelul pieptului, fiind in permanență conștient și cooperant. Acesta a fost transportat la pediatrie pentru investigații suplimentare”, au declarat pentru monitorulcj.ro reprezentanții ISU Cluj.


Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere - ATENȚIE, IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL !

Momentul în care cel mic a fost atacat de câine a fost surprins de camerele de supraveghere.

„Cu privire la evenimentul din data de 13 septembrie a.c., în care un minor ar fi fost mușcat de un câine în localitatea Florești, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Biroul pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu pentru verificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și pentru a fi dispuse măsurile legale necesare.
Astfel, în urma acestora, polițiștii au întocmit dosar penal ce vizează infracțiunea de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită de O.U.G nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, față de o persoană juridică care are în responsabilitate zona respectivă, în baza contractului încheiat cu autoritățile locale”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj pentru monitorulcj.ro


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nu lăsați copiii nesupravegheați! O fetiță de 8 ani a fost mușcată de un lup, la Grădina Zoologică din Sibiu

Se întâmplă tot mai aproape de Cluj. Un bărbat a fost mușcat de un URS în Bistrița-Năsăud

abonare newsletter