Actualitate

19 șoferi prinși drogați pe drumurile din Cluj, în 3 zile. Peste 120 au rămas fără permis

19 șoferi au fost prinși drogați la volan pe drumurile din județul Cluj, în perioada 7-9 septembrie. 125 de șoferi au rămas pietoni.

19 șoferi au fost prinși drogați la volan pe drumurile din județul Cluj/ Foto: IPJ Cluj - Facebook 19 șoferi au fost prinși drogați la volan pe drumurile din județul Cluj/ Foto: IPJ Cluj - Facebook

 

 


În perioada 7-9 septembrie, polițiștii clujeni au organizat o acțiune cu efective mărite, cu polițiști rutieri și de ordine publică, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

 


În cele trei zile, în cadrul acțiunii derulate pe arterele rutiere din întreg județul Cluj au fost efectuate 1.499 de testări cu aparatul etilotest, 52 de testări cu aparatele drugtest și au fost depistate 37 de infracțiuni rutiere. 

CITEȘTE ȘI:
Șoferii drogați ai Clujului. Trei bărbați, prinși că au conduși drogați, la control. Unul era spaniol

 


Potrivit IPJ Cluj, 125 de permise de conducere au fost reținute și 19 șoferi au fost prinși drogați la volan.

„În cele 3 zile, polițiștii au acționat inclusiv cu aparatele radar, pentru combaterea nerespectării regimului de viteza.
Astfel, pentru toate abaterile contravenționale constatate, au fost aplicate 455 de sancțiuni, dintre acestea 203 reprezentând cazuri de încălcări ale limitei legale de viteză. Alte 16 au fost aplicate pentru consumul alcoolului, în limita de alcoolemie încadrată măsurii de sancționare contravențională.
De asemenea, polițiștii au reținut 125 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. Au fost constatate în flagrant 37 de infracțiuni rutiere, din care 19 pentru consumul substanțelor interzise, 9 pentru consumul alcoolului, dar și una pentru refuz de recoltare probe biologice.
Mai mult, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare, 27 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și alte 3 pentru lipsa unei polițe de asigurare pentru răspundere civilă auto”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficant de droguri, prins de DIICOT Cluj. Vindea substanțe interzise când se afla în arest la domiciliu

Șoferi DROGAȚI, BEȚI sau FĂRĂ PERMIS, prinși pe stăzile Clujului, în weekend

abonare newsletter