Actualitate

Băiatul dispărut în Tarnița, căutat cu cele mai perfomante detectoare din lume, plus o dronă

Desfășurare impresionantă de forte la Tarnița, unde salvatorii folosesc unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum și o dronă subacvatică. În ajutor, au venit și salvamontiști din Gorj.

Desfășurare impresionantă de forte la Tarnița, unde salvatorii folosesc unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum și o dronă subacvatică. Foto: Facebook Salvamont România Desfășurare impresionantă de forte la Tarnița, unde salvatorii folosesc unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum și o dronă subacvatică. Foto: Facebook Salvamont România

 

 


„Acțiune în derulare a salvatorilor acvatici și subacvatici din cadrul Serviciilor Salvamont-Salvaspeo Cluj și Gorj pentru recuperarea unei persoane înecate ieri în lacul Tarnita. După ce căutările de ieri cu scafandri nu au dat rezultate, astăzi se va folosi pentru căutare unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum și o drona subacvatica, echipamente de ultima generație si de mare performanță aflat în dotarea Serviciului Salvamont Gorj”, transmite Salvamont România.

Mai mulți scafandri caută un băiat de 23 de ani din Hudin, dispărut în Tarnița ieri după-amiază. Foto: Facebook Salvamont România

 


Detectorul și alte echipamente de salvare acvatică de ultimă generație, drone subacvatice, drone aero cu capacitate de transport și lansare de echipamente medicale și de salvare, lansatoare de coardă au fost prezentate, în premieră națională, luna trecută pe lacul Sâmbotin din judetul Gorj.

Detectoare și drone subacvatice folosite pentru găsirea tânărului dispărut în Tarnița. Foto: Facebook Salvamont România

CITEȘTE ȘI: Cine e băiatul dispărut în Tarnița? Are 23 de ani și înota alături de iubită când s-a produs tragedia

„Căutările au fost reluate, fiind desfășurate în acest moment de către echipajele de scafandri de la Salvamont. La fața locului se află și o ambulanță SMURD de la Garda de intervenție Gilău”, transmite ISU Cluj.


Desfășurare impresionantă de forțe pe Lacul Tarnița. Foto: Facebook Salvamont România

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai multe trasee turistice din zona Făget și Tarnița au fost omologate: „Ne dorim ca acestea să fie valorificate la adevărata lor valoare”

Dohotaru, plângere penală după scandalul de la Tarnița! Ecologistul, amenințat din nou pe internet

VIDEO. „Șmecherii” s-au întors pe Tarnița! Bărcile cu motor, înapoi pe lac chiar dacă sunt INTERZISE

Ultimele Stiri
abonare newsletter